Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan - ABD Başkanı Trump görüşmesinin saati belli oldu!

24 Ocak 2018 11:23
Cumhurbaşkanı Erdoğan - ABD Başkanı Trump görüşmesinin saati belli oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin Harekatı'nın 5. gününde ABD Başkanı Trump ile görüşecek. Görüşme, Trump'ın talebiyle gerçekleşecek. Görüşmenin 20:30'da yapılacağı belirtildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında gerçekleştirilecek telefon görüşmesinin saati belli oldu. Görüşme saat TSİ 20:30'da yapılacak.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın yarın telefonda görüşeceğini belirterek "Sayın Trump, Cumhurbaşkanımız ile görüşmek istiyor." açıklamasında bulunmuştu.

Bu açıklama ardından Erdoğan ve Trump arasındaki görüşmesinin saati belli de netleşti.

İkili arasındaki görüşme saat TSİ 20:30'da yapılacak.

ÇAVUŞOĞLU-TILLERSON GÖRÜŞMESİ

Çavuşoğlu, dün Amerikalı mevkidaşı Rex Tillerson ile yaptığı görüşmenin ardından Türkiye'nin Paris Büyükelçiliğinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Tillerson ile yapılan görüşmede daha çok Suriye'nin ele alındığını belirten Çavuşoğlu, Türkiye'nin PYD/PKK'ya verilen silahlardan duyduğu rahatsızlığın tekrar dile getirildiğini söyledi.

Çavuşoğlu, şunları kaydetmişti.

"Ayrıca, daha önce Vancouver'da da gündeme getirdiğimiz teröristlerden sözde ordu kurulmasıyla ilgili, Türkiye'de duyulan rahatsızlığı gündeme getirdik. (Tillerson) YPG'nin burada bir oluşum içine girmeleri için bir destek vermediklerini, siyasi oluşum da dahil bir destek vermediklerini bugün vurguladı. Yarın zaten iki başkan da telefonda görüşecek, onu söyledi. Sayın Trump, Cumhurbaşkanımız ile görüşmek istiyor. Saati de belli oldu."

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...