Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı, '81 ilin karnesi'nin detayları belli oldu

27 Ocak 2019 09:57
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı, '81 ilin karnesi'nin detayları belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 81 ilin karnesinin çıkarılma projesinin detayları belli olmaya başladı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde açıklanan ikinci 100 günlük projede yer alan 81 ilin karnesinin çalışmaları yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında yürütülecek çalışmada iller arasında rekabet de oluşturması amaçlanıyor. Kaynaklardan edinilen bilgiye göre takvim içerisinde yapılması planlanan çalışmanın özetle şöyle olması planlanıyor:

İLLERİN KALKINMASINA BAKILACAK

Çalışma kapsamında bir ekip oluşturulacak. Oluşturulan ekip, her bir ilin ekonomi yapısı başta olmak üzere, sağlık, eğitim, güvenlik, emniyet ve adalet boyutundaki kalkınmasını analiz edecek. Daha sonra bu analizler çerçevesinde bir endeks hesaplaması yapılacak.

PERFORMANS TAKİBİ

81 il için hesaplanacak endeks cumhurbaşkanlığı tarafından izleme ve değerlendirme aracı olarak kullanılacağı gibi, talep eden kurumlarla da paylaşılabilecek. Çalışma kapsamında her bir bakanlığın ve ilde görevli her bir kamu yöneticilerinin de performansının yakından takip edileceği belirtiliyor. 2019 ocak ayında ilin nerede olduğu 2019 aralık sonu itibariyle ilin nereye geldiği masaya yatırılacak.

İLLER ARASINDAKİ HİZMET REKABETİ

Proje koordinatörü Fuat Oktay başkanlığında o ilin valisi, belediye başkanı başta olmak üzere ilin bütün sorumlu kişileri ve özel sektör temsilcileriyle değerlendirme toplantısı yapılacak. Toplantıda ilin hangi alanda nerede olduğu hangi alanda kalkındığı ve diğer illere göre ne kadar kalkındığına bakılacak.

HEDEFLER ZAMANINDA YERİNE GETİRİLECEK

Toplumun farklı kesimlerinden alınacak görüşlerle çözüm üretilmesi sağlanacağı belirtilen çalışma ile bir yandan çözüm önerileri sıralanacağı, diğer taraftan da yatırımlar ve reformların zamanında yerine ettirilmesi hedefleniyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...