Tgrt Haber

'Türk devri' başlıyor... Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan'a gitti

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
02 Kasım 2023 09:23 - Güncelleme : 02 Kasım 2023 11:42
'Türk devri' başlıyor... Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan'a gitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı 10. Zirvesi'ne katılmak için bugün Kazakistan'ın başkenti Astana'ya gitti. Katılımcılara hitap edecek olan Erdoğan, zirvedeki liderlerle birebir görüşmeler yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın 2-3 Kasım'da Astana​'da "Türk Devri" temasıyla düzenlenecek zirveye katılmak için Kazakistan​'a gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'ndan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz uğurladı.

“Türk Devri” teması altında yapılacak, dönem başkanlığının Özbekistan’dan Kazakistan’a devrolunacağı zirvede liderler, Teşkilat bünyesinde işbirliğinin daha da ilerletilmesine yönelik çalışmaları ele alınacak.

KONUŞMA YAPACAK

Liderlerin güncel küresel ve bölgesel meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunacakları 3 Kasım'daki oturumda katılımcılara hitap edecek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderlerle ikili görüşmeler de gerçekleştirmesi öngörülüyor.

GAZZE İÇİN DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan bir yandan da İsrail'in saldırılarıyla yerle bir olan Gazze için diplomasi trafiği yürütüyor. Erdoğan bölgede ateşkesin sağlanması ve sivillerin daha fazla katledilmemesi için liderlerle görüşüyor.

'Türk devri' başlıyor... Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan'a gitti

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...