Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan Elon Musk'la yaptığı görüşmeyi anlattı: İzmir Teknofest'e davet ettim, gelecek

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
21 Eylül 2023 22:06 - Güncelleme : 21 Eylül 2023 22:11

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için gittiği New York'ta ABD'li iş insanı Elon Musk ile Türkevi'nde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmenin detaylarını açıkladı. Elon Musk'ı İzmir Teknofest'e davet ettiğini söyleyen Erdoğan, "İzmir ve Efes'in methini duymuş, büyük ihtimalle gelecek" dedi. Musk'ın Türk savunma sanayisinden övgüyle bahsettiğini kaydeden Erdoğan, hediye ettiği kitaplarla ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, New York'ta düzenlenen Birleşmiş Milletler 78'inci Genel Kurulu'ndaki temaslarının ardından yurda döndü. ABD​ dönüşünde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. 

ABD ziyaretinin en dikkat çeken buluşmalarından biri olan Tesla​ ve SpaceX'in sahibi Elon Musk​ ile Türkevi'nde yaptığı görüşmenin ayrıntılarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'li iş insanına teknoloji alanında yaptığı iş birliği teklifi ve Türkiye​ daveti hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.

Elon Musk'ı Türkiye'ye yatırım yapmaya çağıran Erdoğan, aralarında geçen diyaloğu şu sözlerle aktardı:

"İZMİR TEKNOFEST'E DAVET ETTİM, BÜYÜK İHTİMAL GELECEK"

"Musk ile gerek Tesla'nın Türkiye'de yatırım yapması gerekse uzay çalışmalarında müşterek adım atma konularını görüştük. Arkadaşlarımızla bir çalışma yapacaklar inşallah. Ben kendisini İzmir Teknofest'e davet ettim. İzmir Teknofest'e de büyük ihtimalle gelecek. Yanında genel müdürü de vardı ona da talimatı verdi ve özellikle de Efes'e vurgu yaptı. 'Ben İzmir'in methini duydum ve İzmir Teknofest'e katılmaya çalışacağım.' dedi. Arkadaşlarımız da kendileriyle irtibat halinde olacaklar. İnşallah İzmir'e gelirse gençlerimizi çok çok cezbeden bir İzmir Teknofest'i olur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tesla'nın patronu Elon Musk'ı Türkevi'nde kabul etti.

MUSK'TAN TÜRK SAVUNMA SANAYİSİNE ÖVGÜ

Türkiye’nin İHA ve SİHA’larını takip ettiğini ve başarılı bulduğunu anlattı.Ülkemizin son yıllarda teknoloji alanında elde ettiği başarıların farkında ve bilincinde. Bu da yatırımlarını Türkiye’ye taşıması için itici güç olacaktır.

Sadece Musk değil, bu konulardaki başarılarımızı artık bütün dünya takdir ediyor. Akıncımız, Kaanımız, Kızılelmamız, ATAK’tan Hürküş’a varıncaya kadar her adım çok yakından izleniyor ve ses getiriyor. Sadece savunma sanayi sektöründe olanlar değil, ülkelerin halklarına varıncaya kadar attığımız adımların ne kadar ilgiyle izlendiğini görmek bizi memnun ediyor. Azerbaycan’da gerçekleştirilen TEKNOFEST'te de yerli ve milli teknolojilerimizin ne kadar bilindiğini ve milletimizi gururlandırdığına şahit olduk."

Cumhurbaşkanı Erdoğan Elon Musk'la yaptığı görüşmeyi anlattı: İzmir Teknofest'e davet ettim, gelecek

ELON MUSK'A HEDİYE ETTİĞİ KİTAPLAR

Görüşmede Elon Musk'a hediye ettiği kitaplarla ilgili de bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

"Biz kendisine dört kitap hediye ettik. O koltuğunun altına iki tanesini sıkıştırabilmiş.'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' ve 'BM Reformu: Uluslararası İş Birliğine Yeni Bir Yaklaşım' kitaplarımız elinde.

New York'ta Türkevi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Elon Musk'ın binadan ayrılırken kendisine hediye edilen kitaplarla çıkması dikkat çekti.

Biliyorsunuz 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' kitabımızda, 'Dünya Beşten Büyüktür' felsefesi ile yola çıkmış, dünyanın geleceğini etkileyecek alanlarda insanlığın kaderinin yalnız 5 ülkenin insafına bırakılmasının doğru olmadığını vurgulamıştım.

'BM Reformu: Uluslararası İş Birliğine Yeni Bir Yaklaşım' kitabımızda ise bizim neden BM reformu yapılmasını istediğimizi, somut gerekçeler ve önerilerin ışığında anlatıyoruz. Biz o kitaplara yazdığımız her tespitin, her önerinin kıymetinin uluslararası toplum tarafından anlaşılacağından eminiz. Biz tüm önerilerimizde ve adımlarımızda samimiyiz çünkü."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...