Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan G20 Liderler Zirvesi’nde önemli açıklamalar: İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısı, F-16 krizi ve Yunanistan'ın Ege'deki provokatif hamleleri...

16 Kasım 2022 08:21 - Güncelleme : 16 Kasım 2022 13:35

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Endonezya’nın Bali Adası’nda toplanan G20 Liderler Zirvesi’nde açıklamalarda bulundu. İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet yaralılara şifa dileyen Erdoğan, terör örgütü PKK/YPG'ye destek veren ülkelere sert sözlerle yüklendi. "DEAŞ'la mücadele bahanesi altında terör örgütüne destek verenler dökülen her damla kana ortaktır" ifadelerini kullanan Erdoğan, müttefik ülkelerden Türkiye'nin mücadelesine destek beklediklerini söyledi. ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesinde F-16 krizine değindiklerini ifade eden Erdoğan, "olumlu gelişmeler yaşandı" dedi. Yunanistan’ın Ege’deki provokatif hamlelerine değinen Erdoğan “Bir gece ansızın gelebiliriz” sözlerini tekrarladı ve “Bu iş kürek değil, yürek işi” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan Endonezya’nın Bali Adası’nda toplanan G20 Liderler Zirvesi’nde açıklamalarda bulundu. İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyen Erdoğan yaralılara ise acil şifalar diledi. Terör örgütü DEAŞ'la mücadele bahanesi altında başka bir terör örgütüne destek verilmesini kabul etmediklerini söyleyen Erdoğan, "Ülkemizin ve bölgemizin geleceğinde terörün hiçbir türlüsüne yer olmadığının altını tekrar çizmek istiyorum. Tüm dost ve müttefiklerimizin de Türkiye'nin bu haklı mücadelesine desteğini bekliyoruz" ifadelerini kullandı. ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmelerinden detaylar paylaşan Erdoğan ayrıca, tahıl koridorundaki son gelişmeler, Yunanistan'ın Ege'deki tansiyonu yükselten adımları, Polonya'ya düşen füze ve F-16 krizine dair değerlendirmelerde bulundu. 

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1592749295081357313

Erdoğan'ın açıklamalarında öne çıkanlar;

İstiklal Caddesi'nde meydana gelen terör saldırısı doğrudan telefon ve mesaj yoluyla taziye ve geçmiş olsun dileklerini ileten tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. İkisi çocuk, 6 sivilin hayatını kaybettiği bu alçak saldırı, terörün kanlı ve çirkin yüzünü bir kez daha göstermiştir. DEAŞ'la mücadele bahanesi altında terör örgütüne destek verenler de dökülen her damla kana ortaktır. Bölücü terör örgütü Suriye ve Irak'ta köşeye sıkıştıkça çaresizliğini bu tür kalleş eylemlerle gizlemeye çalışmaktadır. Ne yaparlarsa yapsınlar kimin arkasına saklanırsa saklansınlar, teröristler kendilerini bekleyen acı akıbetten kurtulamayacaklardır. Nitekim emniyet birimlerimiz, hain saldırının faili olan teröristi ve işbirlikçilerini kısa sürede yakalamışlardır. Ülkemizin ve bölgemizin geleceğinde terörün hiçbir türlüsüne yer olmadığının altını tekrar çizmek istiyorum. Tüm dost ve müttefiklerimizin de Türkiye'nin bu haklı mücadelesine desteğini bekliyoruz. Bir kez daha terör saldırısında vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum.

11 MİLYON TAHILIN DÜNYA PAZARINA SOKTUK

Rusya, Ukrayna ve BM ile birlikte tahıl koridorunu inşa ettik, 11 milyon ton tahılın dünya pazarına girmesini sağladık.  Sağlık hizmetlerinde Türkiye olarak büyük bir başarı hikayesi yazdığımıza inanıyorum. Kritik salgın günlerinde devasa birer kompleks olan modern tesislerin çok büyük faydasını gördük. Yerli ve milli olarak geliştirdiğimiz TÜRKOVAC aşımızla dünyada corona virüs aşısı üreten 9 ülkeden biri olduk. İçinde bulunduğumuz sıkıntıların üzerinden G20'nin kararlı ve çözüm odaklı anlayışıyla üstesinden geleceğimize inanıyorum. Endonezya dönem başkanlığına teşekkürlerimi sunuyorum. 

F-16 ANLAŞMASI 

F-16 konusunda Sayın  Biden olumlu gelişmelerin olduğunu söyledi. Cumhuriyetçilerle daha önce New York'ta yaptığım görüşmelerde onlarım olumlu yaklaştığını söyledi.  Bizim Kuzey Irak'ta ya da Suriye'deki Kürtlerle bir sorunumuz yok, Türkiye'deki Kürt vatandaşlarımızla bir sorunumuz olmadığı gibi. 

SINIR ÖTESİ OPERASYON GELECEK Mİ?

Şu anda sorgulamalar devam ediyor ve bildiğiniz gibi 81 yaralımız vardı. Yaralı sayısı 25'e düştü, 6 vefat var. Bu sorgulamalar neticesinde nereye uzanıyor bunların araştırılması gerekiyor. Kararlı olduğumuzu tüm dünyanın bilmesi lazım

YUNANİSTAN'A KKTC TEPKİSİ

Kuzey Kıbrıs'la ilgili bizim Türk Devletleri Teşkilatı'nda aldığımız karar geçerlidir. Herhangi bir yerden veya ülkeden icazet almamıza gerek yoktur. Olumsuz yaklaşan ülkelere gerekli olan yerde gerekli cevabı veririz.'

POLONYA'YA DÜŞEN FÜZE

Rusya'nın açıklamasına saygı duymak durumundayım. Rusya'nın bizimle bu işim bir alakası yoktur demesi bizim için önemli. Tüm bunların yanında sabah Scholz ile yaptığımız görüşmede bunların detay araştırmasının yapılması gerektiğini söyledi. Biden'ın bu füzelerin Rus yapımı olmadığını söylemesi de önemli.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan G20 Liderler Zirvesi’nde önemli açıklamalar: İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısı, F-16 krizi ve Yunanistan'ın Ege'deki provokatif hamleleri...

YUNANİSTAN'IN PROVOKATİF ADIMLARI

Yunanistan'ın bu tür yaklaşımları, duruşu benim her zaman söylediğim, "Bir gece ansızın gelebiliriz" kelamı kibarının itibarını götürmez. Yunanistan'da iki üç isim var hadlerini aşıyorlar. Türkiye nerede sen nerede, istediğin kadar o adaları doldur. Bunların hiçbiri sana bir fayda sağlamayacaktır. Burada Türkiye var. Gelen uçaklar silahlar kar etmez. Bu iş kürek işi değil, yürek işidir. 

Biden’ın düzenlediği toplantıda yoktunuz. ‘Bölünme mi var?’ sorusuna cevabı) Bizi arama imkanları o esnada olmamıştır. Çok da önemli değil. Bizi önemli işlere davet ediyorlar. Önemsiz işlere davet etmelerine gerek yok

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...