Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez turuna çıkıyor! Ana gündem ekonomi…

17 Temmuz 2023 07:20 - Güncelleme : 17 Temmuz 2023 07:20
Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez turuna çıkıyor! Ana gündem ekonomi…

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün 3 sürecek olan Körfez turuna çıkıyor. Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni ziyaret edecek olan Erdoğan’ın ana gündem maddesi ekonomi ve yatırımlar…

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in temaslarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Körfez Turu’na çıkıyor. 17-19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan ziyarette Erdoğan, Suudi Arabistan​, Katar​ ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni ziyaret edecek. Cidde’de Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz El Suud ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüşecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın da Katar’a geçecek. 8 aylık bir aradan sonra gideceği Doha’da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile buluşacak. Erdoğan’ın Körfez turundaki son durağı ise Birleşik Arap Emirlikleri​ olacak. Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile çarşamba günü Abu Dabi’de bir araya gelecek.

EKONOMİ VE YATIRIMLAR MASADA

Bu ülkelerde yapılacak iş forumlarına katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Körfez bölgesini kapsayan ziyaretinin öncelikli gündem maddesini ekonomik ilişkiler oluşturuyor. Erdoğan’ın muhataplarıyla sağlık, enerji, gıda güvenliği, tarım teknolojileri, savunma sanayisi, lojistik, tahıl, e-ticaret, petrokimya ve finans gibi alanlarda işbirliğini ele alması bekleniyor. Beraberinde 200’den fazla işinsanı ile Körfez turuna çıkan Erdoğan, liderlerle yapacağı baş başa ve heyetler arası görüşmelerin yanı sıra Cidde, Doha ve Abu Dabi’de düzenlenecek iş forumlarına katılacak.

İletişim Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan​, vaki davetlere icabetle, 17-19 Temmuz 2023 tarihlerinde sırasıyla Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne resmi ziyaretlerde bulunacaklardır. İcra edilecek görüşmelerde, anılan ülkelerle ikili ilişkilerin tüm boyutlarıyla gözden geçirilmesi, ekonomi ve yatırım alanlarındaki projeler başta olmak üzere çeşitli sektörlerde mevcut işbirliğinin daha da ilerletilebilmesi için yapılacak çalışmaların ele alınması; ayrıca küresel ve bölgesel meseleler hakkında fikir alışverişi gerçekleştirilmesi öngörülmektedir.” denildi.

DÖNÜŞTE KIBRIS’TAKİ AÇILIŞA GEÇECEK…

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, üç gün sürecek Körfez turunun ardından 20 Temmuz Perşembe günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) gidecek. Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yıldönümünde Lefkoşa’da yapımı tamamlanan yeni Ercan Havalimanı’nın açılışını yapacak.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...