Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde! FETÖ ile mücadelede iş birliği çağrısı

11 Kasım 2022 08:38 - Güncelleme : 11 Kasım 2022 10:43
Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde! FETÖ ile mücadelede iş birliği çağrısı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı Devlet ve Hükümet Başkanları 9. Zirvesi’nin yapılacağı salonda, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev tarafından karşılandı. Liderlerin aile fotoğrafı sonrası zirve başlarken Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik mesajlar verdi.  Liderlere FETÖ ile mücadele konusunda iş birliği çağrısında bulunan Erdoğan ayrıca "Barış arayışlarında da Azerbaycan'ın yanındayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı​ (TDT) Devlet ve Hükümet Başkanları 9. Zirvesi’ne katılmak üzere Özbekistan'ın başkenti Semerkant​'ta. Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvede konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Haklı mücadelesinde olduğu gibi barış arayışlarında da Azerbaycan'ın yanındayız. Ukrayna'da 9 aydır süren çatışmaların adil bir barışla sona ermesi için gayret ediyor, gıda krizinin önüne geçmek için de gerekli müdahalelerde bulunuyoruz.

Bir cinayet ve casusluk şebekesi olan FETÖ ile mücadelemizde siz kardeşlerimize güveniyoruz. Sizlerle her türlü işbirliğine hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. 2014 yılından bu yana dünyanın en fazla mültecisine ev sahipliği yapan ülkeyiz. 

Ticaret, ulaştırma ve enerji başlıklarında aramızdaki başlıkların derinleştirilmesine önem veriyoruz. Türkiye olarak eli kanlı terör örgütleri ile mücadelemizi sürdürüyoruz. Terör tehdidi yok olana kadar durmayacağız. FETÖ ile mücadelemizi sürdüreceğiz.

Su ve çevre sorunlarına ilaveten iklim değişikliği ile mücadelede de birlikte hareket etmemiz ortak yararımızdır. Konseyimizi teşkilata dönüştürürken aynı zamanda özgün ve etkin bir yapının temelini attık.

Bugün kabul ettiğimiz strateji belgesi bizlere bir yol haritası sunuyor. Türk yatırım fonunun da en kısa sürede hayata geçmesi yararlı olacaktır.

KKTC'nin teşkilatımıza gözlemci üye olmasını kabul ettik. Ülkelerimizin toplam ticaret hacmi 700 milyar dolara ulaşmakla birlikte, bu oranı daha yukarıya çekmek temel önceliğimiz olmalıdır. Ortak coğrafyaımız stratejik enerji koridorlarıının kavşağında yer alıyor. Enerji alanında teşkilatımız bünyesinde ve ikili düzeyde ortak projelere büyük önem atfediyoruz.

AİLE FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ebedi Şehir" Kongre Merkezi'ne gelişinde Mirziyoyev tarafından karşılandı.  Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in ev sahipliğinde "Türk Medeniyeti için Yeni Dönem: Ortak Kalkınma ve Refaha Doğru" temasıyla Semerkant'ta düzenlenen TDT Devlet Başkanları 9'uncu Zirvesi öncesinde liderler aile fotoğrafı için bir araya geldi.   Aile fotoğrafı sonrası Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları 9'uncu Zirvesi başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde! FETÖ ile mücadelede iş birliği çağrısı

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...