Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin en büyük 2. camisini açtı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
04 Şubat 2024 17:07 - Güncelleme : 04 Şubat 2024 17:11
Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin en büyük 2. camisini açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’te 17 bin kişi kapasiteli Türkiye'nin en büyük ikinci camisi olan Şahinbey Millet Cami'nin açılışını yaptı. Erdoğan açılış merasiminde çok önemli mesajlar verdi.

Asrın felaketinin yıl dönümü dolayısıyla deprem bölgelerine giden Cumhurbaşkanı Erdoğan​, Gaziantep’te 17 bin kişi kapasiteli Şahinbey Millet Cami Açılış ve Kurdele Kesimi Töreni’ne katıldı. Türkiye'nin en büyük ikinci camisi olan Şahinbey Millet Cami'nin açılışını yapan Erdoğan, caminin Gaziantep​'e büyük değer katacağını söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

"Böyle bir eserin meydana getirilmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Gaziantep​'e Şahinbey Millet Camii'si gibi büyük bir eser kazandıran belediye başkanımıza ve ekibini kutluyorum. Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden etkiler barındıran Şahinbey Millet Camii'sinin Gaziantep​'imize büyük değer katacaktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin en büyük 2. camisini açtı - 1. Resim

"HER ALANDA KENDİMİZİ GELİŞTİRMENİN YOLLARINI ARAMALIYIZ"

Şahin Bey millet cami kütüphanesi, kitap kafesi sosyal donatıları ile yaşam alanı olarak donatıldı. 4-6 yaş çocuklara imkan sunulmasını önemli görüyorum. Camilerimiz birlik ve beraberliğin sembolüdür. İlim ve ahlak derslerinin verildiği ilim merkezleridir. Camilerimizin rollerine geniş açıdan bakmayı faydalı görüyorum. Her alanda kendimizi geliştirmenin yollarını aramalıyız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin en büyük 2. camisini açtı - 2. Resim

"ÇOCUKLARIMIZI CAMİLERE DAHA ÇOK GETİRMELİYİZ"

Çocuklarımızı camilere daha çok getirmeliyiz. Gençlerimizin camilerle irtibatlarının kuvvetli olmasını temin etmeliyiz. Yoksa gençlerimizi içki, kumar, terörün önüne geçmesine engel olamayız. Nesillerimize sahip çıkan kuruluşlara gönülden teşekkür ediyorum. Bu güzel camide yapılacak duaların kabul edilmesini niyaz ediyorum.

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...