Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'enflasyon' mesajı: Boynunu kıracağız

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
08 Aralık 2022 10:00 - Güncelleme : 08 Aralık 2022 16:29
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'enflasyon' mesajı: Boynunu kıracağız

Son dakika haberi: '2023 Zirvesi'ne video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tüm dünyanın sorun yaşadığı hayat pahalılığı ve enflasyonu çözüme kavuşturacaklarının mesajını veren Erdoğan, "Aldığımız tedbirlerin etkisiyle önümüzdeki yılbaşından itibaren enflasyon boynunu kırmış olacağız" diye konuştu. Erdoğan, Karadeniz'de keşfedilen doğalgaz rezerviyle ilgili çalışmaların devam ettiğine de vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, "Türkiye​ 2023 Zirvesi ve Para Sohbetleri"ne video mesaj gönderdi. Ekonomiye dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyon​ mesajı da verdi.

'FAİZ ARTIRMA YÖNTEMİ BEKLENTİYİ KARŞILAMADI'

Dünyanın Covid-19 pandemisiyle başlayan, ardından sıcak çatışmalar ve bölgesel gerilimlerle daha da çetrefilleşen sancılı bir süreçten geçtiğini belirten Erdoğan, enerji, gıda ve hammadde fiyatlarının son dönemin en yüksek rakamlarına çıktığını ve bunun sonucu olan enflasyonun tüm ekonomileri zorladığını söyledi. Faiz​ vurgusunda da bulunan Erdoğan, "Faizleri artırarak enflasyonu düşürme üzerine kurulu klasik yöntemlerin şimdiye kadar beklentiyi karşılamadığını görüyoruz. Bu tarz politikalarla enflasyonu dizginlemeye çalışan pek çok ekonomi​, bugün hayat pahalılığı yanında istihdam kayıplarıyla da mücadele ediyor" dedi.

'TURİZMDE FARKLI İVME YAKALADIK'

Cumhurbaşkanı, ihracatın her ay rekor kırarak 300 milyar dolar eşiğine yaklaştığını ve turizm sektöründe zararların telafi edilerek farklı bir ivme yakalandığının altını çizerek istihdamda ilk kez 31 milyon sınırının aşıldığını söyledi.

'ENFLASYONUN BOYNUNU KIRACAĞIZ'

"Karadeniz'de keşfedilen 540 milyar metreküplük doğal gazı vatandaşların emrine verme çalışmalarımız aralıksız devam ediyor" diyen Erdoğan, "Avrupa ve Amerika dahil herkesin gündemini meşgul eden hayat pahalılığı ve enflasyon meselesini de adım adım çözüme kavuşturuyoruz. Aldığımız tedbirlerin etkisiyle önümüzdeki yılbaşından itibaren enflasyon boynunu kırmış olacağız" dedi.

Erdoğan konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Savunma sanayii alanında kısa sürede ulaştığımız seviye ise milletimizin gurur kaynaklarından biri haline geldi. 2002 yılında sadece 248 milyon dolar savunma sanayii ihracatı varken, geçen sene 3 milyar 224 milyon dolar ile rekor kırdık. Bu yıl 3 milyar doların üzerinde bir ihracat rakamı bekliyoruz. Silah ve mühimmattan füzelere, insansız hava, kara, deniz araçlarından helikopterlere ve gemilere kadar çok geniş bir yelpazede ihtiyacımız olan sistemleri yerli ve milli olarak tasarlıyor, üretiyor ve geliştiriyoruz.

2023 senesini ekonomi ve enerjide olduğu gibi savunma sanayiinde de pek çok ilkin yaşandığı bir milat yapmakta kararlıyız. Türkiye yüzyılı vizyonumuzu tüm unsurlarıyla hayata geçirene kadar durmayacak, mücadelemizi kesintisiz bir şekilde sürdüreceğiz. Bu kritik süreçte ne terör örgütlerinin ne küresel ayak oyunlarının ne de mandacı ekonomistlerin bizi yolumuzdan alıkoymasına izin vermeyeceğiz."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
S.berk 8 Aralık 2022 12:05

20 senedir başaramadında 20 gündemi başaracaksın reis.bu millet yemez geç bunları.ülkeyi mülteci kampına çevirdin önce getirdiğin çabulcuları geri gönder enflasyon kendiliğinden düşer

Sonraki Haber Yükleniyor...