Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erzincan talimatı: Tüm imkanlar seferber edilsin

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
13 Şubat 2024 19:32 - Güncelleme : 13 Şubat 2024 19:33
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erzincan talimatı: Tüm imkanlar seferber edilsin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzincan'daki madende yaşanan toprak kaymasıyla ilgili Vali Aydoğdu'dan bilgi aldı ve arama kurtarma çalışmaları için tüm imkanların seferber edilmesi talimatını verdi.

Erzincan​'ın İliç​ ilçesinde bulunan altın madeni​ sahasında toprak kayması​ meydana geldi. Olayın ihbarı üzerine, çevre il ve ilçelerden çok sayıda arama kurtarma ekibi olay yerine sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya​, TGRT Haber yayınına telefonla bağlanarak, 667 işçiden ulaşılamayan 9 kişi olduğunu ve arama kurtarma çalışmalarının titizlikle devam ettiğini aktardı.

Yerlikaya, felaketin büyük miktardaki istiflenmiş olan toprak kütlesinin kayması sonucu meydana geldiğini belirtip, "8-10 dönümlük toprak kütlesi 100 dönümlük alana yayıldı" ifadelerini kullandı. Maden sahasında 400 personelin katılımıyla arama kurtarma çalışmaları devam ederken, olaya ilişkin adli soruşturma başlatıldı. Toprak kayması sonucu akan malzemenin Fırat Nehri'ne ulaşmaması için tüm önlemlerin alındığı da bildirildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TALİMAT

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzincan'daki madende yaşanan toprak kaymasıyla ilgili Vali Aydoğdu'dan bilgi aldı, arama kurtarma çalışmaları için tüm imkanların seferber edilmesini istedi.

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...