Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabir ziyareti... Annesi ve babasına dua etti

20 Nisan 2023 14:18 - Güncelleme : 20 Nisan 2023 14:29
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabir ziyareti... Annesi ve babasına dua etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karacaahmet Mezarlığı'nda annesi Tenzile Erdoğan ve babası Ahmet Erdoğan'ın mezarlarını ziyaret ederek, dua etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, Karacaahmet Mezarlığı'nda annesi Tenzile Erdoğan ve babası Ahmet Erdoğan'ın mezarlarını ziyaret ederek, dua etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğle saatlerinde Üsküdar Kısıklı'daki konutundan çıkarak Karacaahmet Mezarlığı'na gitti. Annesi Tenzile Erdoğan ve babası Ahmet Erdoğan'ın kabrini ziyaret eden Erdoğan, daha sonra Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ne geçti.

TENZİLE ERDOĞAN KİMDİR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan 4'ü erkek ve 1'i kız olmak üzere toplam 5 çocuğu bulunan Tenzile Erdoğan3Mayıs 1924 yılında dünyaya geldi. Rize'de Recep Tayyip Erdoğan'ın babası Ahmet Erdoğan ile evlendi. 2011 yılında 87 yaşındayken hayata gözlerini yumdu. Tenzile Erdoğan karın ağrısı ve ateş şikayetiyle ameliyat olan ve yoğun bakımda tedavi gören Tenzile Erdoğan, 7 Ekim 2011 yılında hayatını kaybetti. Naaşı Karacaahmet Mezarlığı'nda ki aile kabristanlığına defnedildi.

AHMET ERDOĞAN KİMDİR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın babası Ahmet Erdoğan, 1905 yılında Rize'nin Güneysu ilçesinde dünyaya geldi. Erdoğan, ilkokul eğitimini Rize'de gördükten sonra 1918 yılında Zonguldak'a göç ederek akrabalarının yanına yerleşti. Aynı yıl Erdoğan, 1918 yılında ilk evliliğini gerçekleştirerek  bu evliliğinden iki çocuk sahibi oldu. Daha sonra 1920 yılında İstanbul'a geçen Erdoğan, uzun yıllar gemi ve vapur kaptanlığı yaptı. Erdoğan, 1954 yılında ikinci evliliğin gerçekleştirerek bu evliliğinden 3 çocuğu oldu ve çocuklarından ilki Recep Tayyip'tir. Erdoğan 1968 yılında emekliliğine ayrılarak kariyerine son verdi. Ahmet Erdoğan 1988'de Alzheimer sebebiyle 83 yaşında hayata gözlerini yumdu. Ahmet Erdoğan'ın naaşı Karacaahmet Mezarlığı'nda ki aile kabristanlığına defnedildi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...