Tgrt Haber

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu hafta Putin ile görüşeceğim

02 May 2022 07:43 - Güncelleme : 02 May 2022 09:11
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu hafta Putin ile görüşeceğim

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram namazı çıkışında Ukrayna-Rusya savaşına ilişkin açıklamalarda bulundu. "Savaşla ilgili her türlü adımı takip ediyoruz" diyen Erdoğan, Ukrayna'da barış için bu hafta Rusya lideri Vladimir Putin ile görüşeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca Camii'nde bayram namazının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

PUTİN'LE GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram namazı sorası yaptığı açıklamada Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Ukrayna'nın doğusuyla ilgili atılacak adımların çözüm noktası, inanıyorum ki Türkiye olacaktır, İstanbul veya Ankara olacaktır." dedi.

"Rusya-Ukrayna savaşında her türlü adımı takip ediyoruz" diyen Erdoğan, Ukrayna’da barış için bu hafta Rusya lideri Putin ile görüşeceğini söyledi: Bu hafta içerisinde Sayın Putin'le biz bir görüşme büyük ihtimalle yapacağız. Birinci derecede özellikle tahliyelerin hızlanması sürecinde adımları atıyoruz.

"Cumartesi günü benim danışmanım, Büyükelçi İbrahim Kalın Bey aynı şekilde Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Bey (Önal) birlikte Kiev'e gittiler. Kiev'de görüşmeleri yaptılar. Gerek Zelenskiy'le, gerekse muhataplarıyla yaptıkları görüşmede, oralardan bazı temennileri aldılar ve bu hafta içinde Sayın Putin'le biz bir görüşme büyük ihtimalle yapacağız. İbrahim Bey aynı şekilde Sayın Uşakov'la bir görüşme yapmak suretiyle o da bu süreci inşallah hızlandırarak, acaba buradaki örneğin Mariupol'deki tüm tahliyeleri filan nasıl hızlandırırız, nasıl bu işi belli bir çözüme kavuştururuz, bunun gayreti içinde olacağız."

SUUDİ ARABİSTAN İLE YENİ DÖNEM

Geçtiğimiz hafta yaptığı Suudi Arabistan ziyaretine ilişkin de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suudi Arabistan-Türkiye ilişkileri çok farklı bir konuma gelecek. Bunu Muhammed bin Selman'la yaptığımız ikili görüşmelerde de ele aldık” dedi.

"Ben Suudi kardeşlerimizin de inanıyorum ki Türkiye'ye gelişleri çok daha artacaktır, hızlanacaktır. Tüm diğer alanlarda da Suudi Arabistan-Türkiye ilişkileri çok farklı bir konuma gelecek. Bunu Muhammed Bin Selman ile yaptığımız ikili görüşmelerde de ele aldık. Bu konuda Suudi Arabistan'dan gelecek olan kardeşlerimizin, Türkiye'deki onların turizm anlayışı çok olumlu olduğu için de yaklaşım Türkiye'ye farklı yansıyacaktır. Bundan dolayı turizm mevsiminin Türkiye'de çok çok olumlu geçeceğine inanıyorum. Turizm Bakanımız da bu konudaki çalışmalarına yakın markajda devam edecek. "

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu hafta Putin ile görüşeceğim

Soruları cevapladıktan sonra basın mensuplarına baklava ikram eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra ise gazetecilerle bayram fotoğrafı çektirdi.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu hafta Putin ile görüşeceğim

ERDOĞAN BAYRAMI İSTANBUL’DA KARŞILADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını Büyük Çamlıca Camisi'nde kıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar Kısıklı'daki konutundan çıkarak Büyük Çamlıca Camisi'ne geçti. Camiye girerken vatandaşları selamlayan Erdoğan, bayram namazını burada kıldı.

Erdoğan, namazın ardından camide yaptığı hitapta, cemaatin Ramazan Bayramı'nı tebrik ederek, "Rabbim daha nice bayramlara bizleri kavuştursun. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan ramazan ayını geride bıraktık ve bayramla da Rabbim bizleri müşerref kıldı. Rabbime sonsuz hamdüsenalar olsun." dedi.

Bayramların hele hele dini bayramların kardeşliğin, birliğin, beraberliğin tavan yaptığı günler olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Buna çok çok muhtaç olduğumuz bir dönemdeyiz. Ve böyle bir dönemde şu anda hamdolsun İstanbul'umuzun en büyük camisinde bir araya geldik ve burada şu anda kardeşliğimizi tesit ediyoruz, teyit ediyoruz. Rabbim bu birlikteliğimizi daim kılsın. Sıkıntıları yaşadığımız bir dönemdeyiz. Rabbim kardeşliğimizi ziyade eylesin ve bu dua, bu temenni içerisinde nice bayramlara kavuşmayı bizlere lütfetsin.

İnşallah bir dahaki bayramı bir taraftan Çamlıca, bir taraftan şimdi Barbaros Hayrettin Paşa Camisi de inşallah yetişir orada da bu bayram namazlarını kılmayı Rabbim bizlere lütfetsin ve bu gayret içerisinde yolumuza devam edeceğiz ama bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeşliğimizi ziyade olması için de dualarımıza devam edeceğiz. Sizler de bizlere dua edin. Bizler de sizlere dua ediyoruz. Rabbimin lütfuyla bu işleri de başaracağız."

Erdoğan, konuşmasının ardından camideki cemaatle bayramlaştı.

ERDOĞAN’DAN RAMAZAN BAYRAMI PAYLAŞIMI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Rabbime millet olarak bizleri sağlık ve afiyet içinde bir Ramazan Bayramı'na daha kavuşturduğu için hamdediyorum. Milletimizle birlikte yurt dışında yaşayan kardeşlerimizin, soydaşlarımızın ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum."

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...