Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sedef Kabaş'da tazminat davası

08 Şubat 2022 18:01
Canlı yayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret eden Sedef Kabaş tutuklandı. Savcılık Kabaş için 4 yıl hapis talep etmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon programında kendisine hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan Sedef Kabaş’a ve kanalın bağlı olduğu şirket adına Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Sakar hakkında 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Canlı yayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret eden Sedef Kabaş tutuklandı. Savcılık Kabaş için 4 yıl hapis talep etmişti.

Katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik söylediği sözler nedeniyle gazeteci Sedef Kabaş tutuklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, avukatları aracılığıyla mahkemeye başvurarak Kabaş ve televizyon kanalının bağlı olduğu şirket adına Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Sakar hakkında tazminat davası açtı.

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜN SINIRLARI AŞILDI"

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesine sunulan dava dilekçesinde, "Davalı çıkmış olduğu televizyon programında kullanmış olduğu ifadelerle, Recep Tayyip Erdoğan'ın kişilik haklarına saldırı kastıyla şeref, haysiyet ve onuruna yönelik fevkalade ağır hakaret, saldırı ve iftirada bulunmuştur. Fırat Sakar’da Basın Kanunu’nun 13’üncü maddesi gereğince hukuki olarak sorumludur" denildi.

Mahkemeye sunulan dilekçede, "Her ne kadar demokratik toplumun bir gereksinimi olan ifade özgürlüğü kanunlarla teminat altına alınmış olsa da Müvekkilimin kişilik hakkını zedeleyen bahse konu televizyon programındaki ifadeler özgürlüğünün sınırları aşmaktadır" ifadelerine yer verildi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...