Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sultan II. Abdülhamid Han'ın türbesini ziyaret

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
18 Kasım 2023 19:15 - Güncelleme : 18 Kasım 2023 19:59

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da, Sultan 2. Abdülhamid Han türbesini ziyaret etti. Erdoğan'a, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi ve eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman da eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​, Milli Türk Talebe Birliği 62. Genel Kurulu'nun ardından Sultan II. Abdülhamid Han'ın türbesine ziyarette bulundu.

Erdoğan, ziyareti sırasında burada bulunan vatandaşlarla sohbet etti.

ERDOĞAN'A SİYASİLER DE EŞLİK ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a türbe ziyaretinde, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar ile Birlik Vakfı Yüksek İstişare Kurulu Başkanı İsmail Kahraman da eşlik etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sultan II. Abdülhamid Han'ın türbesini ziyaret

II. ABDÜLHAMİD HAKKINDA

II. Abdülhamid (1842-1918), Osmanlı İmparatorluğu'nun 34. padişahıdır. Babası Sultan Abdülmecid'in ölümü üzerine 31 Ağustos 1876'da tahta çıkan II. Abdülhamid, uzun süren saltanatıyla bilinir.

Ancak, padişahlığı döneminde Osmanlı İmparatorluğu'nda siyasi ve ekonomik sorunlar arttı. II. Meşrutiyet'in ilanıyla birlikte tahttan indirilen II. Abdülhamid, İstanbul'da Beylerbeyi Sarayı'nda sürgünde yaşadı ve 1918'de öldü.

Padişah II. Abdülhamid'in yönetimi, Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerindeki zorlu siyasi ve toplumsal koşulları yansıtan önemli bir dönemi temsil eder.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...