Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan telefon trafiği: Liderler taziye için aradı

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar
06 Şubat 2023 17:46 - Güncelleme : 06 Şubat 2023 20:06
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan telefon trafiği: Liderler taziye için aradı

Son dakika haberi: Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin yol açtığı yıkımın ardından pek çok ülkeden Türkiye'ye taziye mesajı geldi. Aralarında Rusya Devlet Başkanı Putin'in de olduğu pek çok lider, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak taziyelerini iletti. Öte yandan Erdoğan; MHP lideri Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, BBP lideri Mustafa Destici ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ile de telefonda görüştü.

KahramaCumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan​ ile MHP Genel Başkanı Bahçeli​, görüşmede, deprem​ sonrası bölgedeki durum ve arama kurtarma çalışmaları hakkında değerlendirmede bulundu.

PUTİN​'DEN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayan Rusya Devlet Başkanı Putin, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Putin, görüşmede, Rusya’nın Türkiye’ye arama kurtarma ve afetle mücadele alanında yapacağı desteklere ilişkin de bilgi verdi.

MERAL AKŞENER İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener ile telefonda görüştü. Görüşmede depreme ilişkin gelişmeler ele alındı.

KKTC’DEN BAŞSAĞLIĞI

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayan KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ve KKTC Başbakanı Üstel, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa temennisinde bulundu.

MUSTAFA DESTİCİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ve Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal ile birer telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, deprem sonrası bölgedeki durum ve arama-kurtarma çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

YUNANİSTAN’DAN BAŞSAĞLIĞI

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, deprem dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla görüşen Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

KAZAKİSTAN CUMHURBAŞKANI KASIM CÖMERT TOKAYEV

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayan Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa temennisinde bulundu.

İSRAİL'DEN TAZİYE MESAJI

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayan İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa temennisinde bulundu.

MACRON'DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa temennisinde bulundu.

ÜRDÜN KRALI'NDAN TAZİYE MESAJI

Ürdün Kralı 2. Abdullah, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayan Ürdün Kralı 2. Abdullah, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

KAHRAMANMARAŞ​ DEPREMİNDE SON DURUM

Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hatun muratlar 6 Şubat 2023 18:16

Ğeçmiş olsun tüm tükiyemize

Sonraki Haber Yükleniyor...