Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye! 'Aybüke' filminin galasında gözyaşlarını tutamadı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
23 Kasım 2023 23:10 - Güncelleme : 23 Kasım 2023 23:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2017 yılında PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın hayatını anlatan filmin galasına katıldı. Şehit öğretmenin babası filmin sonunda kızının sazını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye etti. Aldığı anlamlı hediye karşısında duygulanan Erdoğan gözyaşlarını tutamadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman​'ın Kozluk​ ilçesinde 2017'de teröristlerin saldırısı sonucu 22 yaşında şehit olan öğretmen Şenay Aybüke Yalçın​'ın hayatını ve öğretmenlik azmini beyazperdeye taşıyan, "Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!" filminin galasına katıldı. Duygusal anların yaşandığı gecede Cumhurbaşkanı Erdoğan​ gözyaşlarına hakim olamadı.

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde yarın sinemaseverlerle buluşacak "Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!" filminin galası, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, filmi, eşi Emine Erdoğan, şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın annesi Zehra, babası Sadık, kardeşi Aybars Yalçın ve filmin oyuncularıyla birlikte izledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I DUYGULANDIRAN HEDİYE

Filmin bitiminde eşi Emine Erdoğan ile sahneye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, şehit öğretmenin ailesi tarafından Aybüke Yalçın'ın kullandığı bağlama hediye edildi. Erdoğan, Yalçın'ın babasından bağlamayı öperek aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye! 'Aybüke' filminin galasında gözyaşlarını tutamadı

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı da Emine Erdoğan'a Aybüke Yalçın'ın simge fotoğrafında kullandığı sembolik kırmızı yazmayı ve minyatür bağlamayı takdim etti.

Galaya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile filmde adı geçen şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün eşi Ayşegül Safitürk ile şehit Uzman Çavuş Soner Fazlıoğlu'nun ailesi de katıldı.

"YÜREĞİMİZ BURUK İZLEDİK"

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yapan Emine Erdoğan, şehit Yalçın'ın annesine sarıldığı görüntüyü paylaşarak şu ifadelere yer verdi:

"Görevi başında şehit edilen Şenay Aybüke Yalçın öğretmenimizin hayat yolculuğunu anlatan "Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!" filmini, kıymetli şehit ailelerimizle birlikte yüreğimiz buruk izledik. Bayrağımızın dalgalandığı her yeri vatan bilip öğrencileri ve ülkesi için emek veren Aybüke kızımızı ve tüm şehit öğretmenlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz."

https://twitter.com/EmineErdogan/status/1727771286258987497

6 YIL ÖNCE ŞEHİT EDİLDİ

Şenay Aybüke Yalçın, 1994 yılında Çorum Osmancık'ta doğdu. Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu.

2016'da Batman'ın Kozluk ilçesine müzik öğretmeni olarak atandı. Aynı zamanda izci lideriydi. Şenay Aybüke Yalçın, Batman'ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017'de Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına yönelik PKK saldırısında, karne dağıttıktan sonra evine gittiği sırada yaralandı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Ölümü sonrasında mezun olduğu üniversitenin orkestra salonuna adı verildi. Ailesi de kemanını buraya bağışladı.

Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...