Tgrt Haber

MİT kıskıvrak yakaladı: Erdoğan'ın sesini yapay zekayla taklit eden dolandırıcı gözaltında

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
17 Ağustos 2023 13:30 - Güncelleme : 17 Ağustos 2023 14:07
MİT kıskıvrak yakaladı: Erdoğan'ın sesini yapay zekayla taklit eden dolandırıcı gözaltında

Son dakika haberi: MİT tarafından düzenlenen operasyonda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesini yapay zekayla taklit edip dolandırıcılık yapan bir kişi kıskıvrak yakalandı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın sesini yapay zekayla taklit ederek iş insanları ve üst düzey kamu yöneticilerini dolandırmaya çalışan bir kişinin peşine düştü.

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre; yabancı uyruklular üzerine alınan 10'dan fazla farklı GSM hattından iş insanlarını arayan zanlıyı takibe alan MİT​, dolandırıcının kimliği ve konumunu tespit etti.

YETKİLİLERDEN VATANDAŞLARA UYARI

Daha sonrasında operayonun düğmesine basan MİT, dolandırıcıyı kıskıvrak yakaladı. MİT daha sonrası yakaladığı dolandırıcıyı emniyet güçlerine teslim etti. Yetkililer, Siber suçlar kapsamına giren bu girişimlere karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

Ses ve kimlik sahtekarlığa karşı tedbirlerin artırılmaya devam edeceği bildirildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Muhammad Rustam18 Ağustos 2023 03:30

Muradi

Sonraki Haber Yükleniyor...