Tgrt Haber

Cumhuriyet savcısından skandal Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı: Katibe TC kimlik numarasını verdi, UYAP'ta soruşturma dosyasına eklenmesini istedi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Sabah
09 Ekim 2022 10:07 - Güncelleme : 09 Ekim 2022 10:15
Cumhuriyet savcısından skandal Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı: Katibe TC kimlik numarasını verdi, UYAP'ta soruşturma dosyasına eklenmesini istedi

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığında yaşanan olayda iddiaya göre Cumhuriyet Savcısı Fatih N. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TC kimlik numarasını yanında çalışan katibe vererek UYAP sisteminden bir soruşturma dosyasına eklenmesi istedi. Katibin durumu bildirmesi üzerine savcılık tarafından hazırlanan rapor HSK’ya bildirildi ve iddialar hakkında soruşturma başlatıldı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığında yaşanan skandal olayda hakkında daha önce  FETÖ soruşturması yürütülen Cumhuriyet Savcısı​ Fatih N., 21 Eylül tarihinde birlikte çalıştığı kadın katibe bir TC kimlik numarası verdi. Sabah gazetesinin haberine göre savcı, kadın katibe “Sana bir TC kimlik numarası vereceğim. Gir bakalım ne tepki vereceksin” dedi.

SAVCININ VERDİĞİ TC NUMARASI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A AİT ÇIKTI

Bunun üzerine kadın katip savcının verdiği kimlik numarasını UYAP üzerinden soruşturma dosyasına taraf olarak ekleme butonuna girdi ve gördükleri karşısında şok yaşadı. Çünkü verilen TC kimlik numarası Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aitti. Katip E.K. ‘şüpheli’ ya da ‘mağdur’ olarak herhangi bir işlem yapmadan ekranı kapattı.  

SAVCI: HİÇBİR ŞEY OLMAZ

Gördükleri sonrasında büyük şaşkınlık yaşayan katibe karşı Cumhuriyet Savcısı gülmekle yetindi. Paniğe kapılan ve ‘Başıma bir şey gelir mi?’ diye soran katibe savcı “Hiçbir şey olmaz. Olsaydı ülkede adam kalmazdı. Sana bir şey sorarlarsa savcım istedi dersin’ cevabını verdi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yaşadıkları karşısında şaşkına dönen kadın katip durumu İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı’na bildirdi. Savcılık ifade sonrasında hazırlanan raporu Hakimler ve Savcılar Kurulu’na bildirirken, iddialar hakkında soruşturma izni verdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Kaynak: Sabah
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...