Tgrt Haber

Cumhuriyet tarihinde bir ilk: Türkiye Ermeni toplumundan Berk Acar kaymakam olarak atandı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Agos
17 Ağustos 2022 18:48 - Güncelleme : 17 Ağustos 2022 18:58
Cumhuriyet tarihinde bir ilk: Türkiye Ermeni toplumundan Berk Acar kaymakam olarak atandı

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir defa Ermeni bir kaymakam atandı. Türkiye Ermeni toplumundan Berk Acar'ın Denizli'nin Babadağ ilçesine kaymakam olarak görevlendirildiği öğrenildi.

Türkiye Ermeni toplumundan Berk Acar, kaymakam​ olarak atandı. Böylece Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez, Türkiye Ermeni toplumundan bir isim resmi olarak görevlendirildi.

DENİZLİ​'YE KAYMAKAM OLARAK ATANDI

Agos'un haberine göre Berk Acar'ın Denizli'nin Babadağ ilçesine kaymakam olarak atandığı öğrenildi. Babadağ Kaymakamı Adem Karataş'ın yerine göreve getirilen Acar'ın önümüzdeki günlerde ilçeye gelerek görevine başlaması bekleniyor.

KAYMAKAM BERK ACAR KİMDİR?

Berk Acar, 1995 yılında İstanbul'da doğdu. Özel Sahakyan Nunyan Ermeni Ortaokulu'nda okuyan Acar, Işık Lisesi'nden mezun oldu.  2020 yılında Bilgi Üniversitesi Hukuk Bölümü'nü bitirdi.

Avukatlık stajını bitiren Acar, 110. Dönem Kaymakamlık sınavlarına girdi.  2021 Temmuz ayında Ankara'da yapılan yazılı sınavı, 13 bin 374 kişi arasından 72'nci sırada tamamladı.

Kaynak: Agos

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Olamaz19 Ağustos 2022 10:01

Bir Türk ermenistanda kaymakam olabiliyormu. Beni de ermenistanda kaymakam yapın o zaman

Sonraki Haber Yükleniyor...