Tgrt Haber

Çürük ceset olayında yeni gelişme: Cinayeti itiraf etti

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Anadolu Ajansı
15 Eylül 2022 10:25 - Güncelleme : 15 Eylül 2022 10:34
Çürük ceset olayında yeni gelişme: Cinayeti itiraf etti

Adana’da dere yatağında çürümüş halde bulunan cesedin, Ömer Başdaş’a (19) ait olduğu belirlendi. Otopsisinde başında mermi çekirdeği olduğu belirlenen Başdaş’ın, arkadaşı Hüseyin Sulhan (24) tarafından öldürüldüğü tespit edildi.

Adana’nın Seyhan​ ilçesinde, dere yatağında cesedi bulunan kişiyi tabancayla öldürdüğü belirlenen arkadaşı tutuklandı.

Yenidam Mahallesi'nde 13 Eylül'de dere yatağındaki sazlıkta cesedi bulunan kişinin otopsisinde başında mermi çekirdeği tespit edildi. Olayın aydınlatılması için İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet​ Büro Amirliğince özel ekip oluşturuldu. Ekip, sağ el yüzük parmağı bulunmayan maktulün kolundaki dövmeden ve üzerindeki kıyafetlerden de yola çıkarak araştırma yaptı. Araştırmalar sonucunda, cesedin 21 Ağustos'ta ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu 19 yaşındaki Ömer Başdaş'a ait olduğu tespit edildi.

ARKADAŞINI ÖLDÜRÜP YALNIZ DÖNMÜŞ

Ekip, yaptığı çalışmayla Başdaş'ın 19 Ağustos'ta arkadaşı 24 yaşındaki Hüseyin S. ile buluşmak için evinden çıktığı bilgisine ulaştı. Hüseyin S'nin Başdaş ile olayın yaşandığı bölgeye motosikletle gittiğini, daha sonra yalnız döndüğünü belirleyen ekipler, zanlıyı yakalamak için çalışma başlattı.

Çürük ceset olayında yeni gelişme: Cinayeti itiraf etti

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Antalya'nın Alanya ilçesine kaçtığını tespit edilen Hüseyin B, burada operasyonla yakalandı. Şüphelinin adresinde, olayda kullanıldığı değerlendirilen ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli Hüseyin S, sorgulanmak üzere Adana Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Hüseyin S'nin ifadesinde, olaydan 3 gün önce kendisine ait cep telefonunu kullanan Başdaş'ın kapatmayı unuttuğu sosyal medya hesabından kız arkadaşıyla yazışmalarını gördüğünü, bunun üzerine maktulü evine çağırdığını, daha sonra motosikletle sazlık alana gittiklerini ve bu sırada cinayeti işlediğini itiraf ettiği öğrenildi.

Polis, ikilinin evde buluştukları sırada yanlarında olduğunu belirlediği ortak arkadaşları 30 yaşındaki A.A'yı da gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli Hüseyin S. çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı, A.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Yenidam Mahallesi'ndeki sazlık alanda 13 Eylül'de ceset gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edilmişti. Ekiplerce kanaldan çıkartılan kısmen çürümüş ceset, kimlik tespiti ve otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...