Tgrt Haber

Dalsız yapraksız orman dikkat çekiyor

08 Kasım 2017 13:09
Dalsız yapraksız orman dikkat çekiyor

Sivas’ta köylüler kışlık odunlarını temin ettikten sonra geride kalan dalsız ve yapraksız ağaçlardan oluşan sedir ormanı, ilginç bir görüntü oluşturuyor.

Sivas’ta Bademkaya köyü ve komşu köy olan Kolluca köyü sakinleri uyguladıkları metotla hem köylerindeki ormanı koruyor hem de ihtiyaçları olan odunu elde ediyor.
Köy sakinleri yaklaşık 100 yıldır kışlık odun ihtiyaçlarını köy sınırları içerisindeki sedir ağalarından oluşan ormandan karşıladı. Ancak köy sakinleri odun ihtiyaçları için ağaçları kesmedi. İhtiyaç duydukları odunları günümüzde yaklaşık 100 yıllık olan ağaç gövdelerinin tepelerinde oluşan 3-4 yıllık dallardan elde etti. Ağaçların yok olmasını istemeyen köy sakinleri ağaçları gövdelerinden kesmektense atalarından gördükleri gibi ağaçların sadece tepe kısmında oluşan dalları kesiyor.

Dalsız yapraksız orman dikkat çekiyor

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...