Tgrt Haber

Son dakika! Danimarka Maslahatgüzarı 6. kez Dışişleri'ne çağrıldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
25 Ağustos 2023 17:43 - Güncelleme : 25 Ağustos 2023 18:03
Son dakika! Danimarka Maslahatgüzarı 6. kez Dışişleri'ne çağrıldı

Son dakika haberi: Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçak eylemlerin son bulmaması nedeniyle Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı altıncı kez Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Avrupa'da son dönemde iyice artan Kur'an-ı Kerim'e yönelik çirkin saldırılara başta Türkiye​ olmak üzere birçok ülkeden sert tepki geldi. İsveç​, Danimarka​ ve Hollanda'da düzenlenen eylemlerin polis kontrolünde yapılması işleri iyice çığrından çıkardı. Kopenhag'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik bir alçak saldırı daha gerçekleştirildi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, aşağılık saldırıların bugün de tekrar etmesi üzerine Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı altıncı kez Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. 

SOMUT TEDBİRLER ALIN!

Danimarkalı yetkiliye, Türkiye'nin bu eylemleri en güçlü şekilde kınadığı ve protesto ettiği bir kez daha vurgulandı, Danimarka makamlarını bu saldırıların durdurulması amacıyla somut tedbirler almaya çağırdığı hatırlatıldı.

Maslahatgüzar, Kur'an-ı Kerim​'in yakılması eylemleri nedeniyle 18 Ağustos, 21 Ağustos, 22 Ağustos, 23 Ağustos ve 24 Ağustos'ta Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı.

KUR'AN-I KERİM'E YÖNELİK ALÇAK SALDIRILAR

İsveç ve Danimarka'da son dönemde Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar yoğunlaşırken bu provokasyonlara izin verilmesi tepkiyle karşılanıyor. Danimarkalı aşırı sağcı politikacı ve Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan​, 2022'de Paskalya tatili boyunca İsveç'in Malmö, Norköpin ve Jönköping kentleri ile başkent Stockholm'de Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarını sürdürmüştü. Paludan'a göz yumulduğunu gören birçok hadsiz bu alçak eylemleri gerçekleştirmeye devam etti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...