Tgrt Haber

Son dakika! Danimarka ve Hollanda'nın büyükelçileri Dışişleri'ne çağrıldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
21 Ağustos 2023 17:03 - Güncelleme : 21 Ağustos 2023 17:48
Son dakika! Danimarka ve Hollanda'nın büyükelçileri Dışişleri'ne çağrıldı

Son dakika haberi: Kur'an-ı Kerim'e yönelik düzenlenen alçak eylemler nedeniyle Danimarka ve Hollanda'nın Ankara Büyükelçileri Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Avrupa'da son dönemde iyice artan Kur'an-ı Kerim​'e yönelik çirkin saldırılara başta Türkiye​ olmak üzere birçok ülkeden sert tepki geldi. İsveç​, Danimarka​ ve Hollanda​'da düzenlenen eylemlerin polis kontrolünde yapılması işleri iyice çığrından çıkardı. 

KOPENHAG VE LAHEY BÜYÜKELÇİLİKLERİ ÖNÜNDE KUR'AN-I KERİM YAKILDI

Avrupa'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik provokatif saldırılar devam ediyor. Türkiye'nin Kopenhag ve Lahey Büyükelçilikleri önünde bir kez daha Kur'an-ı Kerim yakıldı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NA ÇAĞRILDILAR

Provokasyonların ardından Türkiye harekete geçti. Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı ve Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği Elçi-Müsteşarı Dışişeri Bakanlığı'na çağrıldı. Görüşmede devam eden saldırılardan duyulan rahatsızlık bildirilirken, eylemlerin en güçlü şekilde kınandığı ve protesto edildiği bir kez daha vurgulandı.

Diplomatik kaynaklar tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Kopenhag Büyükelçiliğimiz ve Lahey Büyükelçiliğimiz ile bazı Müslüman ülkelerin Büyükelçilikleri önünde kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'in yakılması eylemlerine devam edilmesi üzerine, Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı ve Hollanda'nın Ankara Büyükelçiği Elçi-Müsteşarı bugün (21 Ağustos) Bakanlığımıza çağrılmıştır.

Danimarka Maslahatgüzarı 18 Ağustos Cuma günü aynı konuda Bakanlığımıza çağrılmıştır. Adı geçenlere, devam eden bu aşağılık saldırılardan duyduğumuz rahatsızlık bildirilmiş, bu eylemleri en güçlü şekilde kınadığımız ve protesto ettiğimiz bir kez daha vurgulanmıştır."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...