Tgrt Haber

Danıştay'da kritik seçimler sonuçlandı

10 Mart 2016 18:14
Danıştay'da kritik seçimler sonuçlandı

Danıştay Başsavcılığına Yılmaz, 12. Daire Başkanlığına Eroğlu, 13. Daire Başkanlığına ise Özgür seçildi.

Danıştay'da uzun süredir devam eden boş dairelerin başkanlıkları ve  Danıştay Başsavcılığı seçimi sonuçlandı.

Danıştay Başsavcısı Mehmet Rıza Ünlüçay'ın 27 Ekim 2015'te yaş  haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Danıştay Başsavcılığına 12. Daire üyesi  Halil Yılmaz seçildi.

Yılmaz, İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı iken 2011 yılında  dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Danıştay üyeliğine seçilmişti.

2 DAİRE BAŞKANLIĞI SEÇİMİ TAMAMLANDI

Danıştay'da boş olan 4, 5, 12 ve 13. Daire Başkanlıkları için de seçim  yapıldı. 12. ve 13. Daire Başkanlıkları seçiminden sonuç alınırken 4. ve 5. Daire  Başkanlıkları için yapılan seçimlerden ise sonuç çıkmadı. Buna göre 12. Daire  Başkanlığına İrfan Eroğlu seçildi. 13. Daire Başkanlığına ise Nevzat Özgür  yeniden seçildi.

Bu arada Yüksek Seçim Kurulunun Danıştay kontenjanından seçilen iki  üyesinin görev süresinin dolması nedeniyle YSK üyelikleri için de seçim yapıldı.  Ancak bu seçimlerden sonuç alınamadı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...