Tgrt Haber

Datça'da lastik bot faciası: 4 düzensiz göçmen hayatını kaybetti

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Ocak 2024 13:30 - Güncelleme : 20 Ocak 2024 13:31
Datça'da lastik bot faciası: 4 düzensiz göçmen hayatını kaybetti

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında lastik botun batması sonucu 4 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşıldı.

42 düzensiz göçmen ve 2 göçmen kaçakçısı şüphelisinin yasa dışı yollardan Yunanistan​ adalarına gitmek için bindikleri lastik bot​ su almaya başladı. Lastik bottan yapılan yardım çağrısını sonrası bölgeye Sahil Güvenlik​ Botu sevk edildi.

Yardım çağrısının yapıldığı bölgeye varan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından lastik bot içerisindeki 28 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalandı.

4 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Kurtarılan düzensiz göçmenlerden alınan ilk bilgiler doğrultusunda 14 düzensiz göçmenin denize düştüğünün öğrenilmesi üzerine olay mahalline Sahil Güvenlik Helikopteri, Sahil Güvenlik Gemisi ve 4 Sahil Güvenlik Botu daha sevk edildi.

Sahil Güvenlik ekiplerince yapılan arama kurtarma faaliyetleri neticesinde 10 düzensiz göçmen daha deniz yüzeyinde tespit edilerek kurtarılırken, 4 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Arama kurtarma faaliyetlerine bölgede kayıp düzensiz göçmen olma ihtimaline karşı bir Sahil Güvenlik Helikopteri ve Sahil Güvenlik Gemisi tarafından tedbiren devam edildiği açıklandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...