Tgrt Haber

Davutoğlu'ndan Avrupa'ya 'Osmanlı arşivi' mesajı

23 Aralık 2014 18:10
Davutoğlu'ndan Avrupa'ya 'Osmanlı arşivi' mesajı

Başbakan Davutoğlu, "Avrupa tarihi Osmanlı arşivi olmadan anlaşılamaz, AB'nin bir parçası olmak istiyoruz. dedi. Başbakan Davutoğlu, "Makedonya'da ne kadar Türkçe konuşan hane varsa bir Türk bayrağı, Türkçe sözlük Kur'an-ı Kerim ve vereceğiz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Makedonya'da büyükelçiler konferansında konuştu. Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasının önemli başlıkları: "Üsküp Balkanlar'daki istikrar açısından önemli bir şehir." "Biz Makedonya'yı NATO'da ve AB'de görmek istiyoruz."  Başbakan Ahmet Davutoğlu bu konuşmanın ardından, Makedonya'da Türkçe bayramı etkinliğinde konuştu. Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasının önemli başlıkları: Bu topraklarda Türkçe kültürel bir zenginliktir ve yaşayacaktır. Makedonya kurulduğunda ilk tanıyan ve büyükelçi gönderin Türkiye oldu. Balkanlar birilerinin düşündüğü gibi çatışmaların gerilimlerin olduğu bir bunalım coğrafyası değildir. Makedonya'da ne kadar Türkçe konuşan hane varsa bir Türk bayrağı, Türkçe Kur'an-ı Kerim ve Türkçe sözlük vereceğiz.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...