Tgrt Haber

DEAŞ üyelerine aracılık eden teröristler yakalandı! 13 ilde nokta operasyon: 22 gözaltı

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 Ocak 2024 09:13 - Güncelleme : 16 Ocak 2024 09:29
DEAŞ üyelerine aracılık eden teröristler yakalandı! 13 ilde nokta operasyon: 22 gözaltı

Mersin'deki DEAŞ operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin örgüt mensuplarını kaçak yollardan ülkeye geçişlerine aracılık ettiği belirlendi. Örgüte İzmir merkezli 12 ilde gerçekleştirilen şafak operasyonunda ise 15 şüpheli yakalandı.

Güvenlik güçleriDEAŞ​'a darbe vurmaya devam ediyor. Mersin​'de terör örgütü DEAŞ'a yönelik gerçekleştirilen operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ terör örgütü mensuplarının eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışma yaptı.

İLLEGAL GEÇİŞLERİNİ SAĞLAMIŞLAR

Polisin çalışmasında 9 şüpheli tespit edildi. Tespit edilen şüphelilerin, geçmiş dönemde silahlı olarak faaliyet yürüttükleri, örgütün ideolojisi doğrultusunda hareket ederek çatışma bölgelerine eleman kazandırmaya yönelik çalışmalarda bulundukları ve örgüt mensubu şahısların illegal yollardan sınır geçişlerine aracılık ettikleri belirendi.

Elde edilen bilgiler doğrultusunda bugün şafak vakti aralarında özel harekatın da bulunduğu 152 polis ve dron desteğiyle eş zamanlı operasyon​ düzenlendi. Koçbaşı kullanılarak girilen bazı adreslerde aramalar yapılırken 7 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 21 bin 500 Suriye lirası, 800 euro, 23 bin 100 dolar ve çok sayıda örgütsel materyal ele geçirildi.

Bir şüphelinin 4 gün önce Türkiye'den deport edildiği öğrenilirken, bir şüpheliyi de yakalama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Mersin'de DEAŞ'a darbe.

İZMİR MERKEZLİ DEAŞ OPERASYONU: 15 GÖZALTI

DEAŞ terör örgütüne yönelik İzmir merkezli 12 ilde gerçekleştirilen şafak operasyonunda 15 şüpheli gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, terör örgütü DEAŞ'a yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, silahlı terör örgütüne üye olmak, 6415 sayılı terörizmin finansmanının önlenmesine dair kanuna muhalefet ve terör örgütünün propagandasını yapmak olaylarına yönelik çalışma yürütüldü. İzmir İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı tarafından sabah 05.00 itibarıyla 12 ilde şafak operasyonu gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında 15 şüpheli gözaltına alınırken, 1 şüphelinin ise cezaevinde olduğu tespit edildi.

Adreslerde yapılan aramalar sürerken, firari durumda olduğu belirlenen 1 şüpheliyi yakalama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...