Tgrt Haber

Son dakika! MİT ve emniyetin ortak operasyon: DEAŞ'ın sözde komutanı Ahmed Ali yakalandı

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
21 Aralık 2022 13:08 - Güncelleme : 21 Aralık 2022 13:49
Son dakika! MİT ve emniyetin ortak operasyon: DEAŞ'ın sözde komutanı Ahmed Ali yakalandı

Son dakika haberi: MİT ve emniyetin ortak operasyonuyla terör örgütü DEAŞ'a büyük bir darbe indirildi. DEAŞ'ın sözde sahil tabur komutanı Ahmed Ali'nin de aralarında bulunduğu 8 terörist Hatay'da kıskıvrak yakalandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), eminyet güçleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) yurt içinde ve yurt dışında terör örgütlerine karşı verdiği amansız mücadele hız kesmeden devam ediyor. Saklandıkları inlerde tespit edilen teröristler düzenlenen operasyonlarla kıskıvrak yakalanıyor. Güvenlik kaynaklarından alınan son bilgiye göre, DEAŞ'ın sözde sahil tabur komutanı Ahmet Ali'nin de aralarında bulunduğu 8 örgüt mensubu Hatay​'da yakalandı.

TÜRK BAYRAĞINI YAKTIKLARI GÖRSELLER ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonda 3 tabanca, çok sayıda fişek, 2 bıçak, yaşam malzemesi ve çok sayıda teknik malzeme ele geçirildi. Zanlıların, DEAŞ elebaşı Ebu Hasan El Haşimi El Kureyşi'nin yerine geçen Abu Hüseyin El Hüseyni El Kureyşi’ye biat ettiği ve Türk bayrağını yaktıklarına ilişkin görseller de tespit edildi.

DEAŞ'lı teröristlerin sorgularında temin ettikleri silahlarla Suriye'ye giderek, Türk askerlerine yönelik eylem yapmaları yönünde talimat aldığını itiraf ettiği belirtildi.

Son dakika! MİT ve emniyetin ortak operasyon: DEAŞ'ın sözde komutanı Ahmed Ali yakalandı

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...