Tgrt Haber

Defne Devlet Hastanesi’nde ilk doğum! Bakan Koca müjdeledi

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
29 Kasım 2023 07:11 - Güncelleme : 29 Kasım 2023 08:06
Defne Devlet Hastanesi’nde ilk doğum! Bakan Koca müjdeledi

6 Şubat'taki deprem felaketi sonrası 60 günde inşa edilerek hizmete alınan Defne Devlet Hastanesi’nde ilk doğum gerçekleşti. Sağlık Bakanı haberi sosyal medyadan paylaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca​, doğum​ bölümü hizmete giren Hatay’daki Defne Devlet Hastanesi’ndeki ilk doğum haberini sosyal medya hesabından paylaştı.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1729596834299936974

Bakan Koca, paylaşımında, "Defne Devlet Hastanesi'nde doğan ilk bebek. Bir erkek çocuk sahibi olan çifte, birlikte uzun, sağlıklı ömürler diliyoruz. Hastane çalışanlarımız ilk evlatları dünyaya gelmiş gibi sevinçli" ifadelerini kullandı.

Koca, paylaşımında bebeğin fotoğrafına da yer verdi.

SADECE 60 GÜNDE TAMAMLANMIŞTI

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay​'ın Defne ilçesinde 24 Mart'ta temeli atılan Defne Devlet Hastanesi​ 60 gün gibi kısa bir sürede tamamlanarak hizmete alınmıştı

Tüm branşlarda hizmet veren hastanenin, 300 yatağı, 80 yoğun bakım yatağı ve 12 ameliyathanesi bulunuyor. Hastane bütün odaları teknik altyapısıyla yoğun bakıma dönüştürülebilme imkanına sahip olarak tasarlandı.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...