Tgrt Haber

Marmara'da deniz ulaşımına fırtına engeli! Vapur seferi iptal edildi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İHA / AA
17 Kasım 2022 09:22 - Güncelleme : 17 Kasım 2022 09:51
Marmara'da deniz ulaşımına fırtına engeli! Vapur seferi iptal edildi

İstanbul'da etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle deniz yolu ulaşımında olumsuzluklar yaşandı. Bu sabah pek çok vapur seferi, hava muhalefeti sebebiyle yapılamadı. Ayrıca Çanakkale'de de fırtına sebebiyle bazı seferlerin iptal edildiği duyuruldu.

İstanbul​'da etkili olan kötü hava şartları sebebiyle deniz yolu ulaşımında aksaklıklar yaşanıyor. Hava muhalefetinden ötürü Şehir Hatları'na bağlı bazı vapur seferleri yapılamadı.

Şehir Hatları'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, "Avcılar - Bostancı, Avcılar - Bakırköy - Kadıköy, Üsküdar - Aşiyan, Aşiyan - Anadolu Hisarı - Küçüksu (Ring), Bostancı - Karaköy - Kabataş, Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş" seferlerinin iptal edildiği belirtildi.

ÇANAKKALE​'DE DE SEFERLER İPTAL

Çanakkale’nin Gökçeada ve Bozcaada​ ilçelerine bugün yapılması planlanan bazı feribot seferleri fırtına nedeniyle iptal edildi.

Çanakkale Boğazı ile adalar hattında ulaşımı sağlayan GESTAŞ Deniz Ulaşım AŞ'den yapılan açıklamada, fırtına nedeniyle bugünkü Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada hattındaki bazı feribot seferlerinin iptal edildiği duyuruldu. Buna göre; Gökçeada'dan Kabatepe'ye saat 13.00, Kabatepe'den Gökçeada'ya saat 15.00, Bozcaada'dan Geyikli'ye saat 14.00, Geyikli'den Bozcaada'ya ise saat 15.00 feribot seferleri iptal edildi.

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurdun büyük bölümünde sağanak etkisini gösterecek. Doğu’da yağışların kar şeklinde olması beklenirken, sıcaklıkların ise sıfırın altına düşeceği belirtildi.

Günlerce sürecek olan sağanak yağış nedeniyle uzmanlar yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. Rüzgarın ise güney bölgelerinde hafif; Marmara, Ege ve Karadeniz’de şiddetli esmesini beklediklerini söyleyen uzmanlar bölge bölge değerlendirme yaptı.

Marmara'da deniz ulaşımına fırtına engeli! Vapur seferi iptal edildi

MARMARA'DA ŞİDDETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR ETKİLİ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren bölgenin batısında (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve İstanbul'un batısı) yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güney yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-80 Km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ÇANAKKALE °C, 20°C
Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL °C, 20°C
Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren batısında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

KIRKLARELİ °C, 19°C
Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

KOCAELİ °C, 22°C
Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı

Kaynak: İHA / AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...