Tgrt Haber
✓ DOĞRULUK KONTROLÜ

Denizde korkutan canlı! Zehirli Komodo ejderi denildi, gerçek ortaya çıktı

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com
20 Ağustos 2024 21:58 - Güncelleme : 20 Ağustos 2024 22:13

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Ege kıyılarında tek ısırığıyla 250 insanı öldürebileceği söylenen komodo ejderi görüldüğü iddiası sonrası açıklama yaptı. Ürküten görüntülerdeki gerçek ortaya çıktı.

Sosyal medyada denizden çıkan bir canlı videosu paylaşılarak bunun yeşil Komodo ejderi olduğu öne sürülmüştü. Dünyanın en zehirli kertenkele türü olduğu söylenen bu hayvanın Amerika'dan Türkiye'ye yüzerek geldiği iddia edilmişti. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi​ bu canlının Amerikan iguanası olduğu açıklandı.

Denizde korkutan canlı! Zehirli Komodo ejderi denildi, gerçek ortaya çıktı - 1. Resim

YEŞİL İGUANA OLDUĞU BELİRLENDİ

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada şunlar belirtildi:

"Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerle ilgili, "Ege Sahili’nde dünyanın en zehirli kertenkele türü olan yeşil Komodo ejderi görüldü." iddiası doğru değildir. İddiaya konu görüntüler incelendiğinde sudan çıkan canlının Komodo ejderi değil, otçul bir kertenkele türü olan Yeşil iguana (Iguana iguana), olduğu belirlenmiştir. Amerikan Iguanası olarak da bilinen bu türün doğal yaşam alanları, tropikal yağmur ormanlarının bulunduğu Orta ve Güney Amerika'da bulunmaktadır. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz."

Denizde korkutan canlı! Zehirli Komodo ejderi denildi, gerçek ortaya çıktı - 2. Resim

Kaynak: tgrthaber.com

Doğruluk Kontrolü

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...