Tgrt Haber

Denize dönen otoparkta gördüklerine inanamadı: Araçlarını bu halde buldular

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
15 Şubat 2024 14:06 - Güncelleme : 15 Şubat 2024 14:15

Antalya'da etkili olan sağanak nedeniyle hayat adeta durma noktasına geldi. Saatler içinde yaşanan sel felaketinde bir sitenin otoparkını su bastı. Otoparka inen vatandaşlar gördükleri karşısında şoke oldu.

Meteoroloji tarafından hafta başında turuncu kodla uyarılan Antalya’da 2 gündür devam eden yağış​ dakikalar içinde şehri esir aldı. Sel​ felaketini yaşadığı şehirde çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı. 

Yağışlar en çok metrekareye 372 kilogram suyun düştüğü Kepez​ ilçesinde etkili oldu. Özellikle Güneş​, Gazi, Sütçüler, Habipler, Düdenbaşı, Göksu, Hüsnü Karakaş Mahallesi’nde ev ve iş yerleri zarar gördü. Yağışın hafiflemesi ve suların çekilmesiyle bodrum katlar daire içlerinden su tahliyesi başladı. Bodrum katların ardından suyun dolduğu bir başka nokta ise sitelerin kapalı otoparkları oldu.Denize dönen otoparkta gördüklerine inanamadı: Araçlarını bu halde buldular - 1. ResimDenize dönen otoparkta gördüklerine inanamadı: Araçlarını bu halde buldular - 2. Resim

ARAÇLAR ÇAMUR İÇİNDE KALDI 

Göksu Mahallesi'nde 2 ayrı siteye ait otopark adeta suların altında kalarak görünmez oldu. Adeta denize dönen mahallede suların çekilmesi ile birlikte hummalı bir çalışma başladı. Kurulan jeneratör ve su motorları aracılığıyla otoparklarda bulunan suların boşaltılmasına başlandı. Suyu boşaltılan bir otopark içerisinde suda mahsur kalan 2 otomobil çamur boyasına burundu. Suların çekilmesi ile otoparka inen araç sahipleri gördüklerine inanmakta zorlandı. Aynı otopark içerisinde çok sayıda otomobilin olduğu diğer araç sürücülerinin ise suyun yükselmesiyle birlikte ilk saatlerde araçlarını kurtardıkları öğrenildi. İçerisinde 8 otomobilin mahsur kaldığı bir başka otoparkta ise su çekme işlemleri devam ediyor. Giriş kapısına kadar su dolu olan otoparkın 24 saat içerisinde boşaltılması bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...