Tgrt Haber

Denizli'de gece saatlerinde deprem! AFAD'dan ilk veriler geldi

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
20 Ağustos 2024 02:05 - Güncelleme : 20 Ağustos 2024 06:25
Denizli'de gece saatlerinde deprem! AFAD'dan ilk veriler geldi

Denizli'nin Çal ilçesinde gece saatlerinde 3,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Türkiye'de artçı depremler sürüyor. Bu sefer Denizli​ sallandı. AFAD​'dan alınan bilgilere göre, merkez üssü Çal​ ilçesi olan 3,6 büyüklüğünde deprem​ yaşandı. Saat 01.54 sularında meydana gelen depremin derinliği ise 7.76 kilometre olarak açıklandı.

BAZI İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

Deprem başta Çal ve komşu ilçeleri olmak üzere Denizli geneli ve bölgedeki bazı illerde hissedildi. Depremde şuana kadar herhangi bir can ve mal kaybının olmadığı bildirildi.

Son depremler için tıklayın

DENİZLİ'DE FAY HATTI​ VAR MI?

Denizli ilinde 6 fay zonu bulunuyor. Bunlar; Sarayköy, Babadağ, Denizli il merkezi ve Pamukkale bölgesindeki Denizli grabeni, Honaz ilçesi ve Kaklık Mahallesi arasında Honaz Fay Zonu, Çivril ovasını oluşturan Çivril Grabeni, Çardak ve Bozkurt İlçelerini kapsayan Acıgöl Grabeni, Çameli ve Acıpayam ilçeleri arasında Kelekçi, Çameli ve Acıpayam faylarından oluşan zon ve Beyağaç İlçesinde yer alan Beyağaç Fayının bulunduğu bölge olarak sıralanıyor. İl genelindeki faylar genellikle horst graben sistemlerine bağlı normal faylar olarak biliniyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...