Tgrt Haber

Denizli’de orman yangını: Ekipler seferber oldu!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
26 Ekim 2024 22:00 - Güncelleme : 27 Ekim 2024 00:12

Denizli'de iki gün önce başlayan orman yangınına müdahale sürüyor. Havanın aydınlanmasıyla helikopterler de çalışmalara destek verdi. Akşam saatleri itibariyle yangın henüz kontrol altına alınmadı. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çabaları devam ediyor...

Denizli​'nin Merkezefendi​ ilçesinde, önceki gün çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Başkarcı Mahallesi Başkarcı Dağı'nda perşembe günü başlayan yangına müdahale gece de sürdü.

Denizli’de orman yangını: Ekipler seferber oldu! - 1. Resim

"YERLEŞİM YERLERİNE YAKIN DEĞİL"

Denizli Valiliğinden yapılan açıklamada yangına ilk müdahalenin perşembe günü saat 15.01'de yapıldığı belirtilerek, "Yangın bölgesinin sarp ve kayalık olması ve yol olmamasından dolayı yangın mahalline arazöz ve itfaiye araçlarıyla ulaşılamamaktadır. Yangın bölgesine yaya olarak ulaşan toplam 524 personel ve orman gönüllüsü ile karadan ve havadan müdahale edilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Denizli’de orman yangını: Ekipler seferber oldu! - 2. Resim

EKİPLER MÜCADELE EDİYOR

Söndürme çalışmalarında 6 helikopterin de görev aldığı aktarılarak, AFAD, UMKE ve sağlık görevlilerinin tedbir amaçlı bölgeye yakın bir alanda konuşlandığı, yangın bölgesinin yerleşim yerlerine yakın olmadığı kaydedildi.

DMM'DEN YALANLAMA

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ise sosyal medyada yangınla ilgili paylaşılan bir videoyla ilgili açıklama yaptı. Merkezden yapılan açıklamada, "Sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerin, "Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde devam eden orman yangınını gösterdiği" iddiası doğru değildir. Bahse konu görüntülerin, 2021 yılında Denizli’nin Tavas ilçesinde çıkan yangına ait olduğu tespit edilmiştir.

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde devam eden orman yangınına gün boyunca 6 helikopter, 25 arazöz, 8 iş makinesi ve toplam 715 personel ile müdahale edilmiştir. Arazinin sarp ve kayalık olması nedeniyle çoğu yerde, yer ekipleri el aletleri ile yangının önüne şerit açarak mücadele etmektedir. Arazi şartlarının karadan müdahaleye imkan vermediği noktalarda hava araçları gün boyu çalışmış, iş makineleri ile yol açma çalışmaları aralıksız devam etmektedir." denildi.

 

​​​​​​​

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...