Tgrt Haber

Denizli'de orman yangını: Alevler kontrol altında, soğutma çalışmaları sürüyor

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
15 Haziran 2024 09:43 - Güncelleme : 15 Haziran 2024 10:12

Denizli'de birçok noktada çıkan orman yangını 22 saat sonra kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Denizli​'de Mollaahmet, Yeniköy ve Kelleci mahalleleri yakınlarda orman yangını​ çıktı. Alevlerin yükseldiği bölgeye hemen havadan ve karadan müdahale başladı.

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA VATANDAŞLAR DA DESTEK VERDİ

Yangını kontrol altına alma çalışmalarına Büyükşehir ve ilçelerin itfaiye ekipleri ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının gönüllüleri ve vatandaşlar da destek veriyor. Dün akşam havanın kararmasının ardından ara verilen havadan müdahale, günün ağarmasıyla yeniden başladı.​​​​​​​

Denizli'de orman yangını: Ekiplerin alevlerle mücadelesi sürüyor - 1. Resim

ALEVLER KONTROL ALTINDA

Ekiplerin müdahalesiyle Kale, Tavas, Çal, Honaz, Acıpayam ve Pamukkale'nin Kınıklı Mahallesi'ndeki yangınlar kontrol altına alındı. Babadağ yangınına ise havanın kararmasıyla sadece yer ekipleriyle müdahale edebildi.

Babadağ ilçesine bağlı Mollaahmetler Mahallesi tedbir amaçlı boşaltıldı. Vatandaşlardan isteyenler Kredi Yurtlar Kurumunun yurtlarına yerleştirildi.

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Tarım ve Orman Bakan İbrahim Yumaklı, bölgedeki son durumu aktardı. Babadağ'daki orman yangınının kontrol altına alındığını açıklayan Bakan Yumaklı, soğutma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...