Tgrt Haber

Deprem bölgesi için alarm! Meteoroloji duyurdu

26 Mart 2023 09:27 - Güncelleme : 26 Mart 2023 10:11

Meteoroloji son hava tahminlerini duyurdu. Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen 8 ilin yanı sıra Tunceli, Bingöl, Erzincan ile Muş'ta kuvvetli yağış bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava tahmin raporlarını açıkladı. Buna göre 6 Şubat'ta meydana gelen ve "Asrın Felaketi" olarak adlandırılan depremlerden etkilenen 11 ildeki hava durumu da belli oldu. Tahminler deprem​ bölgesinde sağanak ve gök gürültülü sağanağın etkili olacağı gösteriyor.

DEPREM BÖLGESİ HAVA DURUMU

Gece saatlerine kadar devam etmesi beklenen yağışın, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ çevreleri ile Malatya'nın güneyinde kuvvetli olacağı belirtiliyor.

Deprem bölgesi için alarm! Meteoroloji duyurdu

DOĞU ANADOLU'DA 4 İLDE ŞİDDETLİ YAĞIŞ

Bingöl, Muş ve Erzincan'a kuvvetli (metrekareye 21-50 kilogram), Tunceli'ye ise çok kuvvetli (metrekareye 51-75 kilogram) sağanak yağış​ düşeceği tahmin ediliyor. Yağışların 1800-1900 metre üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli kar şeklinde olacağı öngörülüyor. Meteoroloji'nin açıklamasında, kuvvetli yağışların sebep olabileceği sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, heyelan, yüksek kesimlerde buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması tavsiye edildi.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...