Tgrt Haber

Son dakika! Deprem bölgesinde 66 ilave savcı görevlendirildi

07 Şubat 2023 14:33 - Güncelleme : 07 Şubat 2023 16:00
Son dakika! Deprem bölgesinde 66 ilave savcı görevlendirildi

Son dakika haberi: Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla, depremlerden etkilenen Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay'da 66 ilave savcı görevlendirdi.

Türkiye​, yaklaşık 33 bin kişinin hayatını kaybettiği 1939 tarihli Erzincan depreminden bu yana en büyük deprem​ felaketini yaşadı. Kahramanmaraş​'ın Pazarcık​ ilçesinde pazartesi günü saat 04.17'de 7,7 büyüklüğünde deprem oldu. İlkinden bağımsız olduğu açıklanan merkez üssü Kahramanmaraş Elbistan​ olan 7,6 büyüklüğündeki ikinci bir deprem daha oldu. Başta Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Diyarbakır, Malatya, Şanlıurfa, Adana olmak üzere çok sayıda ilde hissedilen şiddetli deprem felakete yol açtı.

Çok sayıda binanın yerle bir olduğu depremde ölü ve yaralı sayısı her geçen saat artarken Adalet Bakanlığı ve Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), harekete geçti. Deprem bölgesine 66 ilave savcı görevlendirildi.

İLLERDEKİ GÖREVLİLERE EK

Edinilen bilgiye göre, aynı zamanda HSK'ya da başkanlık eden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla, Kahramanmaraş'ta 23, Adıyaman'da 22 ve Hatay'da 21 ilave savcıya görev verildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...