Tgrt Haber

Deprem bölgesinin yeniden inşasında 'yerinde dönüşüm' formülü masada

Editör: Burak Kaya / Kaynak: Türkiye Gazetesi
16 Haziran 2023 09:45 - Güncelleme : 16 Haziran 2023 09:59
Deprem bölgesinin yeniden inşasında 'yerinde dönüşüm' formülü masada

Erdoğan son kabine toplantısının ardından deprem bölgesinin inşasını hızlandıracak yeni formüllerin üzerine değerlendirmelerin sürdüğünü ifade etti. Bu formüllerden birisi de bölgeye ve kentsel dönüşüme son derece katkı sağlayacak 'yerinde dönüşüm' olabilir. Peki formül hayata geçerse nasıl işleyecek? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan​ geçtiğimiz gün kabine toplantısının ardından yapmış olduğu açıklamada, "Deprem konutlarının inşasını hızlandıracak farklı alternatifler üzerinde mütalaalarımız sürüyor, yakında bunları milletimizin takdirine sunacağız" dedi.

"YEREL MÜTEAHHİTLERLE İŞ BİRLİĞİ" PLANLANIYOR

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; deprem​ konutlarının inşasını ve kentsel dönüşümü hızlandırmak için 'yerinde dönüşüm' modeli düşünülürken 'yerel müteahhitlerle iş birliği' yapılması da planlanıyor.

Deprem bölgesinin yeniden inşasında 'yerinde dönüşüm' formülü masada

'YERİNDE DÖNÜŞÜM' PROJESİ MASADA...

Yerinde dönüşüm, depreme dayanıklı olmayan müstakil binaların yıkılarak, bulunduğu arsanın mevcut imarında değişiklik yapılmadan, yerine depreme dayanıklı bir bina inşa edilmesini kapsıyor. Böylece, rezerv alan bulunmuş gibi hem kentsel dönüşüm sağlanmış, hem de konut​ ihtiyacı giderilmiş olacak.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...