Tgrt Haber

Deprem bölgesindeki iller için kritik 'rüzgar' ve 'fırtına' uyarısı: Gün boyu sürecek!

05 Mart 2023 16:45 - Güncelleme : 05 Mart 2023 16:55
Deprem bölgesindeki iller için kritik 'rüzgar' ve 'fırtına' uyarısı: Gün boyu sürecek!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Hatay, Adana, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Elazığ ve Kilis için 'kuvvetli rüzgar ve fırtına' uyarısı geldi. Kuvvetli rüzgar ile fırtınanın yarın saat 03.00'te başlayıp, saat 18.00'de sona ermesi beklenirken vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, deprem​ bölgesinde beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınaya ilişkin vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, rüzgarın; bu gece saatlerinden sonra Hatay​, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren Adana​'nın güney ve doğusu, Kahramanmaraş​, Malatya​ ve Elazığ çevrelerinde zamanla bölgenin diğer illerinde yarın (Pazartesi) akşam saatlerine kadar güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli, zaman zaman fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yer yer kuvvetli fırtına (70-90) km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın sebep olacağı olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Kuvvetli rüzgar ile fırtınanın yarın saat 03.00'te başlayıp, saat 18.00'de sona ermesi bekleniyor. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...