Tgrt Haber

Son dakika! Adalet Bakanlığı çalışma başlattı: Deprem fırsatçılarına hapis cezası

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
27 Şubat 2023 17:00 - Güncelleme : 27 Şubat 2023 23:05
Son dakika! Adalet Bakanlığı çalışma başlattı: Deprem fırsatçılarına hapis cezası

Son dakika haberi: Deprem ve salgın dönemlerinde ürün fiyatı ve kirada fahiş artış vicdansızlar yandı. Adalet Bakanlığı, bu vicdansızlar için başlattığı çalışmada, fırsatçılık yapanlar 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası alması öngörülüyor.

Geçtiğimiz yıllarda Çin'de patlak veren Türkiye'yi de etkisi altına alan koronavirüs salgını döneminde ve Kahramanmaraş depremlerinin hemen ardından ortaya çıkan fahiş fiyatçı vicdansızlar için yasal düzenleme için teknik çalışma başlatıldı. Türkiye'nin kanayan yarası olan bu vicdansızlar için harekete geçen Adalet Bakanlığı​,fırsatçılık​ yapanların 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası alması ön görülen tasarıyı ilerleyen günlerde TBMM'ye sunacak.

DÜZENLEME İLERLEYEN GÜNLERDE MECLİS'TE

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla, Bakanlık tarafından başlatılan teknik çalışmada, TCK'ye yeni bir madde eklenerek, deprem​ ve salgın​ dönemlerinde fırsatçılık yapanlara hapis cezası verilecek. Depremler sonrasında kiraların yanı sıra nakliye ve taşınma ücretlerini artıranlar da bu düzenleme kapsamında değerlendirilecek. Yeni düzenlemenin ilerleyen günlerde TBMM'de gündemine gelmesi bekleniyor.

BAKAN BOZDAĞ UYARMIŞTI: ÇOK AĞIR DÜZENLEMELER YAPACAĞIZ

Bakan Bozdağ, 25 Şubat'ta Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, depremlerin ardından ceza mevzuatı ve cezai yaptırımlar konusunda bir hazırlık içerisinde olduklarını belirtmişti. Bakan Bozdağ, "Çok ağır cezalar öngören düzenlemeler yapacağız ama bu düzenlemeler özel düzenleme olacak, böylesi zamanlarda uygulama imkanı bulacak. Gördük ki mevcut ceza kanunumuz bu konuda yeterli değil" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...