Tgrt Haber

Deprem hırsızlarına yönelik soruşturmada tutuklu sayısı 181’e yükseldi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
22 Şubat 2023 13:32 - Güncelleme : 22 Şubat 2023 13:50
Deprem hırsızlarına yönelik soruşturmada tutuklu sayısı 181’e yükseldi

Son dakika haberi: Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede hırsızlık yaptığı belirlenen şüphelilere yönelik soruşturmalar sürüyor. Yapılan 351 ihbarda gözaltına alınan 181 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken hakkında yakalama kararı bulunan hırsızların yakalanması için ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraşmerkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde ağır yıkıma yol açtı. Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği söz konusu depremlerde binalar yerle bir oldu. Depremzede vatandaşlar canlarını kurtarmak için bölgeden kaçarken bu durumu fırsat bilen vicdan yoksunu hırsızlar depremzedelerin eşyalarına göz dikti.

181 KİŞİ TUTUKLANDI

Yıkılan binalardan veya buldukları kıyafetlerden vatandaşların parasını çalan hırsızlara yönelik polis​ ekipleri soruşturma başlattı. Emniyet Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada yaşanan hırsızlık​ soruşturmaları kapsamında 351 ihbarın yaşandığı ve şüpheli sayısının da 282 olduğunu belirtti. Gözaltına alınan şüphelilerden 181’inin tutuklandığı ifade edilirken adli kontrol ile serbest bırakılan kişi sayısı ise 35.

Yürütülen soruşturmalarda hakkında yakalama kararı çıkarılan 28 kişi için çalışmalar devam ederken gözaltına 9 kişinin bulunduğu ayrıca ifadeleri alınarak serbest bırakılan kişilerin sayısının ise 10 olduğu ifade edildi. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...