Tgrt Haber

Deprem konutları teslimi başlıyor: Bakan Özhaseki tarih verdi

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
11 Eylül 2023 00:22 - Güncelleme : 11 Eylül 2023 00:44

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem konutlarının son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. 200 bin bağımsız birimin konut olarak yapımına başladıklarını belirten Özhaseki, “2-3 ay sonra afet bölgesinde konutları teslim etmeye başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen Cityscape Global 2023 Emlak, Gayrimenkul, Yatırım Sektörü Fuarı’na katıldı.

Konuşmasında 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren Özhaseki, “850 bin bağımsız birimin yapılması gerekiyor. Şu anda biz, 200 bin bağımsız birimin konut olarak yapımına başladık. 2-3 ay sonra inşallah evleri teslim etmeye başlayacağız” dedi.

Bakan Özhaseki, deprem konutları için tarih verdi

'DİJİTAL DÖNÜŞÜME HIZLI GİRİŞ YAPILDI'

‘Geleceğin Şehirleri’ çalışmaları kapsamında dijital dönüşümlere de ağırlık verildiğini vurgulayan Özhaseki knuşmasında şunları söyledi:

2008 yılında hizmete giren e-Devlet ile Türkiye, dijital dönüşüme çok erken ve hızlı bir giriş yapmıştır. Bugün e-Devlet’in kullanıcı sayısı 63 milyon 715 bindir. 995 kurum 7.240 farklı hizmet vermektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı’na, 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma Devrimi hedeflerimize de uygun olarak dijital dönüşüm sürecine hızla devam etmekteyiz. Ortaya koyduğumuz bu proje tamamen yerli ve milli imkanla üretilmiştir” 

'EVLERİ TESLİM ETMEYE BAŞLIYORUZ'

Deprem sonrasında yürütülen çalışmaların detaylarını paylaşan Özhaseki şöyle devam etti:

"Şu anda biz, 200 bin bağımsız birimin konut olarak yapımına başladık. Sert zeminlerde konutları inşa ediyoruz. 2-3 ay sonra inşallah evleri teslim etmeye başlayacağız. Bir taraftan da ‘Yerinde Dönüşüm’ yapan vatandaşlara katkıda bulunuyoruz. Vatandaşlarımızı evlerini yapabilmesi içim teşvik ediyoruz. Bu konuda Suudi Arabistan Hükümeti’nden büyük destekler gördük. Dostane ve kardeşlik duygularından ötürü teşekkür ediyoruz.” 

Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...