Tgrt Haber

Fatma teyzenin unutulmayacak kahramanlığı: Depremde ailesini kurtarmak için kendini feda etti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
24 Şubat 2023 09:35 - Güncelleme : 24 Şubat 2023 10:08
Fatma teyzenin unutulmayacak kahramanlığı: Depremde ailesini kurtarmak için kendini feda etti

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlere Hatay’ın Hassa ilçesinde yakalanan ve deprem sırasında kendi evinden çıkıp torunlarının ve çocuklarının yaşadığı eve giden 81 yaşındaki Fatma Araz, ailesinin kurtulmasını sağladı ama kendisi enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.

Kahramanmaraş​'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki depremler Türkiye'yi derinden sarstı. On binlerce insanımızın hayatını kaybettiği fekaletin ardından Türkiye tek yürek oldu ve deprem​ bölgeleri için yardım seferberliği başlatıldı. Bölgede yaralar sarılmaya devam ederken asla unutulmaması gereken kahramanlar da ortaya çıkıyor.

HEMEN AİLESİNİN YANINA KOŞTU

Depremde en fazla yıkımın görüldüğü Hatay​'ın Hassa ilçesinden yaşayan 81 yaşındaki Fatma Ayaz, sarsıntıyı ilk hissettiği anda ailesini uyarmak için kendi evinden çıkarak torunlarının ve çocuklarının bulunduğu eve girdi.

ONLARI KURTARDI KENDİSİ ENKAZ ALTINDA KALDI

Araz, ailesini uyararak evden kaçmalarını sağladı. Araz’ın torunları ve çocukları kaçarak kurtulurken, yaşlı kadın üzerine kolon düşmesi sonucu vefat etti. Fatma Araz’ın kendi evi ise depremde yıkılmadı.

"'ÇOCUKLARIM DIŞARI ÇIKIN' DİYE BAĞIRDI"

Hayatını kaybeden Fatma Araz’ın torunu Abdulkadir Araz, “Biz depremde uyandık, babam çıkalım dedi. Halam ile nenem diğer evde beraber yatıyorlardı. Bizi gelip uyardı, çocuklarım dışarı çıkın diye bağırdı. Daha sonra bizim ev yıkılınca nenem altında kalarak vefat etti. Amcalarım 6 aile olarak burada kalmaktayız. Nenem kendisi evinden sağ çıktı, bize yardım etmek için dışarı çıkalım diye uğraştı. Deprem oluyor çocuklarım dışarı dedi, biz ailecek dışarı çıktık. Biz binanın yıkılmasına sokakta şahit olduk, baktık nenem enkaz altında kalmış” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...