Tgrt Haber

Depremde akrabalarını kaybeden adamın gözyaşları yürekleri dağladı: Onları kurtarabilseydim yeterdi bana

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
01 Mart 2023 10:53 - Güncelleme : 01 Mart 2023 11:40

Kahramanmaraş depremlerinden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'da yengesi ve 2 yeğenini kaybeden Hidayet Avağ'ın gözyaşları yürekleri dağladı. Yaşadığı acının tarifi olmadığını söyleyen Avağ, "Ben mal mülk peşinde değilim. Onları kurtarabilseydim yeterdi bana" dedi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki depremler Türkiye’yi derinden sarstı. ‘Asrın felaketi’ olarak nitelendirilen depremler nedeniyle 45 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. Depremlerden en çok etkilenen yerlerden biri olan Hatay​'ın Antakya​ ilçesi yaşayan 50 yaşındaki Hidayet Avağ, yengesini, 6 ve 15 yaşlarındaki yeğenlerini kaybetti. Yaşadıklarını gözyaşları içinde anlatan Avağ, yürekleri dağladı.

"BİZ CEHENNEMİ VE CENNETİ YAŞADIK"

Depremin ardından ailesiyle birlikte Düzce'ye gelen Avağ, "Büyük bir felaket yaşadık. Eşim ile yatak odasındaydım. Eşime 'Niye yatağı sallıyorsun?' dedim. 'Ben sallamıyorum' dedi. 'O zaman deprem​ oluyor, kalk' dedim. 1 dakikada 5 metrelik yolu çok zor çıktık. Eşimin zaten deprem sebebiyle beli kırıldı, ameliyatını yaptırdım. Anlatılması çok zor bir durum. Biz cehennemi ve cenneti yaşadık. 2 yeğenimi ve kardeşimin eşini toprağa verdim. Onların acısının tarifini anlatamam" dedi.

"YEĞENLERİMİ KENDİ ELLERİMLE ENKAZDAN ÇIKARDIM"

Yaşadıkları evin ağır hasar aldığını söyleyen Avağ, "Ben mal mülk peşinde değilim. Onları kurtarabilseydim yeterdi bana. Bilemiyoruz. Her şey Rabbimden. Şükür ediyoruz, buna şükür diyoruz. Bu acının tarifi yok. Bize geldiler ama geç geldiler. Ben 6 yaşındaki yeğenim ile 15 yaşındaki yeğenimi kendi ellerimle enkaz altından çıkarttım. Onlar gelseydi, daha önce çıkartılsaydı belki Allah'ın takdiri ile yaşarlardı" diye konuştu.

Depremde akrabalarını kaybeden adamın gözyaşları yürekleri dağladı: Onları kurtarabilseydim yeterdi bana

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...