Tgrt Haber

Anne ve babalarını kaybeden yeğenlerine sahip çıktı... Depremde kaybettiği diğer yeğenini ise her yerde arıyor

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
24 Şubat 2023 11:45 - Güncelleme : 24 Şubat 2023 11:49
Anne ve babalarını kaybeden yeğenlerine sahip çıktı... Depremde kaybettiği diğer yeğenini ise her yerde arıyor

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde 8 katlı binanın enkazında anne ve babalarını kaybeden biri bebek 2 çocuğu sahiplenen teyze kayıp olan diğer yeğenini arıyor. 

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem​ 11 ilde ağır yıkıma yol açtı. Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği deprem bölgesinde yarım kalan acı hikayeler yürekleri dağladı. Kahramanmaraş’ta yaşanan depremde 8 katlı binanın 2.katında oturan Şirvan ve Mehmet Danacı çifti ile çocukları Barlas, Yekta Batu ve Asaf Süreyya enkaz altında kaldı.

ANNE VE BABA HAYATINI KAYBETTİ

Enkazın altından Anne Şirvan ile çocukları 10 aylık Barlas ve 7 yaşındaki Yekta Süreyya bölgede bulunan cami cemaati ve askerlerin yardımıyla çıkarılarak ambulansla hastaneye sevk edildi. Baba Mehmet Danacı enkaz altında anne Şirvan Danacı ise hastanede kaybederken, ambulansla hastaneye götürüldüğü öğrenilen diğer çocuk Yekta Batu ise bulunamadı.

TEYZE YEĞENLERİNİ SAHİPLENDİ

İsimsiz diye kaydedilen 2 çocuk Barlas ve Yekta Süreyya Danacı yapılan ilk tedavilerinin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca Bursa Çocuk Esirgeme Kurumu’na yerleştirildi.  Durumu haber alan yakınları Bursa Çocuk Esirgeme Kurumu’na giderek çocukları sahiplenmek için başvuruda bulundu. Yapılan inceleme ve tespitlerin ardından 2 çocuk İnegöl’de ikamet eden yakınlarının yanına gelen Teyze Aynur Başboğa'ya teslim edildi. 2 kız çocuğu olan Teyze Aynur'un sahiplendiği kardeşinin 2 çocuğu ile birlikte artık 4 çocuğa sahip oldu.

Teyze Aynur Başboğa, enkazdan çıkarılan ve kayıp olan Yekta Batu'nun da bulunması için yetkililerden destek istedi. 

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...