Tgrt Haber

Depremden 119 saat sonra bir kadın enkazdan kurtarıldı

11 Şubat 2023 09:12 - Güncelleme : 11 Şubat 2023 09:31
Fotoğraf: Arşiv

Kahramanmaraş depreminden en fazla etkilenen illerin başında gelen Gaziantep'in Nizip ilçesinde enkaz altında kalan bir kadın 119 saat sonra sağ olarak çıkarıldı. Kan ailesi, gardırobun demir askılığı sayesinde seslerini duyurup hayata yeniden 'merhaba' dedi.

Fotoğraf: Arşiv

Kahramanmaraş​'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem​ felaketinde saatler geçtikçe acı bilanço ağırlaşıyor. Türkiye​'yi hüzne boğan felakette binlerce bina yerle bir oldu. Gaziantep​, Adıyaman​, Hatay, Diyarbakır, Mersin ve birçok ilde hissedilen şiddetli sarsıntının ardından enkaza dönen binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremin üstünden günler geçmesine rağmen umutlar halen tükenmiş değil... 

BÜŞRA SESİNİ DUYURDU, EKİPLER HAREKETE GEÇTİ

Gaziantep'in Nizip ilçesinde bulunan Fatih Sultan Mahallesi'ndeki 6 katlı Furkan Apartmanı'nın çökmesi sonucu enkaz altında kalanların kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Ortam dinlemesinin ardından enkazın altından 25 yaşındaki Büşra Almusa'nın sesine ulaştı.

PARMAĞINI KALDIRIĞ, ALLAH'A ŞÜKRETTİ 

Yaklaşık 9 saatlik çalışmanın ardından ulaşılan Almusa, depremden 119 saat sonra enkazdan çıkarılarak çevredekilerin tekbir sesleri eşliğinde hastaneye kaldırıldı. Enkazdan çıkınca 2 işaret parmağını havaya kaldırarak şükreden Almusa'nın Nizip Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nda tercümanlık yaptığı öğrenildi.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...