Tgrt Haber

Depremin ihmali gözler önüne serildi! Yine deniz kumu...

04 Haziran 2023 18:00 - Güncelleme : 04 Haziran 2023 18:05

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'da inceleme çalışmaları devam ediyor. Hatay'da, ölümlerin yaşandığı yıkımların enkazında yapılan incelemelerde, normalde 15 dakika süren numune alımı 3 dakikada alındı. Yapıların betonlarında deniz kumu çıktı. 

Kahramanmaraş​'ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma yol açan deprem​ felaketiyle ilgili incelemeler devam ediyor. Kentte yıkılan binalardan ve ağır hasarlı yapılarda yapılan incelemerden çıkan sonuçlar yine şaşırtmadı! 

Karot ve demir örneklerinin alınarak yapıldığı incelemelerde kentsel dönüşüm olaylarıyla gündeme gelen Antakya​ ilçesi Emek Mahallesi Cumhuriyet Caddesi​'ndeki yapıtlardan alınan örnekler normalde sağlam bir zeminde ortalama 15 dakika süren beton numunesi alma işleminin, mevcut zeminde 3 dakika gibi kısa sürede alındığı görüldü. Hızlıca ikiye ayrılan numunenin içinde yoğun şekilde deniz kumunun olduğu görüldü. 

"BİR BİNADAN 3 KAROT VE 9 DEMİR ÖRNEĞİ ALIYORUZ"

Karot alma işlemlerini yürüten firma görevlisi Özgür Altan, "Normalde binalardan da alıyorduk karotu. Şu an kepçe önümüzden temeli açıyor oradan alıyoruz. Diğer ekibimiz binalardan alıyor. Biz buradayız, dosya numarasına göre gidiyoruz. Bize gün içerisinde dosya numaraları veriliyor. Savcılık öncülüğünde kepçeyle yerler işaretleniyor. Biz de aynı şekil gelip karot ve demir örneği alıyoruz. Ortalama bir binadan 3 karot ve 9 demir örneği alıyoruz. Sağlam zeminde her aldığımız örnek için yarım saat, 45 dakika süre harcıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Depremin ihmali gözler önüne serildi! Yine deniz kumu...

15 DAKİKA SÜRMESİ GEREKEN ÖRNEK ALIM İŞLEMİ 3 DAKİKADA TAMAMLANDI!

Aldıkları numunelerin çoğunun içinden kum çıktığını dile getiren Altan, "Karot makinesi çok rahat giriyor. Örnek aldığımız yerler çok kötü durumda. Hep deniz kumuyla yapılmış. Çok sağlıklı bir yer değil. Normal, sağlam bir zeminde 15 dakika sürüyor örneği almak, burada 3 dakika falan sürüyor. Çürük ve deniz kumu olmasından dolayı makine rahat gidiyor" dedi. 

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...