Tgrt Haber

Depremin kalbi yakan enkaz sonrası çekilen unutulmayacak kareleri...

Editör: Banu İriç / Kaynak: TGRT Haber
06 Şubat 2024 09:06 - Güncelleme : 06 Şubat 2024 10:52

Asrın felaketi insanların kalbine ve zihnine 04.17'de ok gibi saplandı. Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası zaman durdu, geriye bu fotoğraflar kaldı...

Türkiye​ 6 Şubat sabaha karşı Kahramanmaraş​ merkezli depremlerde 11 iliyle büyük hasar alırken tüm ülke acı yaşadı. Depremden geriye hafızalarda derin oyuklar kaldı. Depremin sembolü haline gelen bazı fotoğraf kareleri uzun yıllar "deprem" denildikçe akıllara gelecek. 

ENKAZDAKİ KIZININ ELİNİ TUTAN BABA 

Kahramanmaraş’ta deprem​ enkazında çekilen bu kare milyonların yüreğini yaktı. Yıkılan binadan kızını kurtaramayan baba Mesut Hançer, betonların arasından sarkan elini tutarak cesedinin yanından ayrılmadı. Uluslararası basın tarafından çekilen bu kare böyle paylaşılmıştı:

Depremin kalbi yakan enkaz sonrası çekilen unutulmayacak kareleri... - 1. Resim

ONLAR İÇİN ARTIK SAAT TAM 04.17’DE DURDU 

6 Şubat depreminin sembol karelerinden biri de Adıyaman’dan gelmişti. Adıyaman’ın Saat Kulesi saat tam 04.17’de durdu. Yaşanan acıyı hatırlatması dolayısıyla saat tamir edilmedi ve hep deprem anını gösteren şekilde bırakıldı.

Depremin kalbi yakan enkaz sonrası çekilen unutulmayacak kareleri... - 2. Resim

FAY KIRIĞI DEHŞETİ GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ

Kahramanmaraş’taki depremler sonrası Tevekkelli köyünde kilometrelerce uzanan fay hattındaki kırık böyle görüntülendi.

KULAĞI KOPTU YİNE DE YARDIMA DEVAM ETTİ 

Enkazda canla başla çalışan kurtarma gönüllülerinden biri olan Mustafa Aydın’ın kafasından duman çıkan görüntüsü hafızalara kazındı. Başka bir enkazda başını betona çarpan Aydın’ın sol kulağının bir kısmı da kopmuştu. Kopan parçası kulağına dikilen Aydın bir süre dinlenmenin ardından yine yardıma koşmuştu.

Depremin kalbi yakan enkaz sonrası çekilen unutulmayacak kareleri... - 3. Resim


FRANSIZ MERMİSİ YIKAMADI DEPREM YIKTI

Kahramanmaraş’ta düşman işgali sırasında işgalci Fransızların top mermisi ile yıkmaya çalıştığı ancak asırlara meydan okuyan tarihi Şeyh Camii depremde yıkıldı.

 

Depremin kalbi yakan enkaz sonrası çekilen unutulmayacak kareleri... - 4. Resim

HEMŞİRELER CANLARI PAHASINA BEBEKLERİ KORUDU


"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'te, şiddetli sarsıntı sırasında hastane çalışanlarının kuvözdeki bebekleri koruma çabası, güvenlik kamerasınca kaydedildi.
Biz kendimizi kurtarabiliriz ama onlar kendilerini kurtaramaz. Sarsıntı bittikten sonra bütün bebekleri bir araya getirerek ambulansa taşıdık. Çünkü o an için en güvenli yer orasıydı. Sonrasında ailelerle görüşerek taburcu ettik."

Depremin kalbi yakan enkaz sonrası çekilen unutulmayacak kareleri... - 5. Resim

BABA OLUYORSUN YAKIŞIKLI

Depremin en iç acıtan görüntülerinden biri "Baba oluyorsun yakışıklı" notunun düşüldüğü bir kağıt parçasıydı. Depremzede çift bebeklerini sağlıkla kucaklarına aldıklarını söylemesi bir nebze iç ferahlattı.

Depremin kalbi yakan enkaz sonrası çekilen unutulmayacak kareleri... - 6. Resim

 

KORE ANMASI

Güney Koreli çizer Myeong Minho, Türkiye'nin 73 yıl önce Kore savaşında verdiği desteğe atıf yaparak yaptığı vefa çizimiyle Türk halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Depremin kalbi yakan enkaz sonrası çekilen unutulmayacak kareleri... - 7. Resim

 

MUHABBET KUŞU ELİNDE, ONU HİÇ SIKMADAN 55 SAAT ENKAZ​ ALTINDA KALDI

Kahramanmaraş'ta 13 yaşındaki Berat Sarı, 55 saat sonra elinde tuttuğu muhabbet kuşuyla enkazdan sağ çıkarıldı. Berat, ambulansa götürüldüğü sırada teyzesini görünce muhabbet kuşunu ona verdi. Kuşa çevreden bulduğu ekmekten yedirip su içiren teyze Döndü Öztürk, ''Allah'a şükür ikisi de kurtuldu'' dedi.

Depremin kalbi yakan enkaz sonrası çekilen unutulmayacak kareleri... - 8. Resim

 

DUVARDA KALAN KAVANOZLAR

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası hasar alıp yıkılan binanın duvarındaki kışlık kavanozlar, 11 aydır aynı yerinde duruyor.

Depremin kalbi yakan enkaz sonrası çekilen unutulmayacak kareleri... - 9. Resim

AZERBAYCAN'DAN YARDIMA KOŞAN DOST

Azerbaycan yaraları sarmak için elini uzatan ilk ülkelerden olurken, aracının üstüne yüklediği yorganları Türkiye’ye gönderilmek üzere yardım merkezine taşıyan ve birliktelik ruhunun simge ismi olan Server Beşirli açıklamalarda bulundu. Ermenistan işgalinden kurtarılan Laçın’da dünyaya gelen ve Bakü’nün bir köyünde küçük bir gecekonduda yaşayan Beşirli, "Laçın’dan olan anneler vardı, onlar da bizim yardım götürdüğümüzü duyunca sıcak elbise getirip bize verdi. Biz de toplanan bütün eşyaları yardım toplama noktasına teslim ettik" dedi.

Depremin kalbi yakan enkaz sonrası çekilen unutulmayacak kareleri... - 10. Resim

KAHRAMAN MADENCİLER

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra TTK’nın madencileri 350 kişiyi enkazdan sağ çıkardı.

Depremin kalbi yakan enkaz sonrası çekilen unutulmayacak kareleri... - 11. Resim

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...