Tgrt Haber

Depremin üzerinden 1 yıl geçti ama onlardan tek bir iz bile yok!

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
01 Şubat 2024 10:21 - Güncelleme : 01 Şubat 2024 10:34

Kahramanmaraş merkezli depremlerde eşi ve çocuğunu kaybeden Adıyamanlı Mehmet Ziya Demir, aylardır bir haber bekliyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adıyaman​'daki 5 katlı Arzıklar Apartmanı yerle bir oldu. Yıkılan binada  Mehmet Ziya Demir, eşi Zeliha Demir, çocukları Mücahit (24), Samet (22), Ahmet (20) ve Muhammed Enes (8) enkaz altında kaldı. Enkazdan Mehmet Ziya Demir ve 3 çocuğu sağ kurtulsa da eşi ve 1 çocuğundan o günden itibaren haber alınamadı. 

DNA'LAR EŞLEŞMEDİ 

Adıyaman​ Cumhuriyet Savcılığına kayıp başvuruşundu ve DNA örnekleri verdi. Fakat kimsesizler mezarlığında bulunan cenazeler ile DNA’ları uyuşmadı.

Acılı baba her gün hayatını kaybeden çocukların mezarlarını ziyaret edip dua ediyor. Eşi ve çocuğunun sağ veya ölü olarak bulunacağı günü bekliyor. Yetkililerden, kayıp eşi ve çocuğunun bulanmasını isteyen Mehmet Ziya Demir’i belirsiz durum kahrediyor.Depremin üzerinden 1 yıl geçti ama onlardan tek bir iz bile yok! - 1. Resim

Mehmet Ziya Demir, “Deprem sonra ben kendim enkazdan çıktım. Bir süre sonra bir oğlanı canlı olarak enkazdan çıkarttık. Birkaç gün sonrada 2 oğlanın cenazesini çıkarttık. Eşim ile oğlumda depremin ilk gününden beri kayıplar, bulamadık. DNA testi verdik, savcılığa başvurduk, karakola başvurduk ama hiçbir sonuç çıkmadı. Bir sonuca ulaşmaya çalışıyoruz. Sonuç ne olursa olsun, sonuca ulaşmaya çalışıyoruz. Eşim ve oğlumun vefat mı etti, sağlar mı öğrenmek istiyorum” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...