Tgrt Haber

'Depremzede alevilere yardım gitmiyor' iddialarını çürüten diyalog: Siz bizim başımızın tacısınız

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Türkiye Gazetesi
14 Şubat 2023 22:38 - Güncelleme : 14 Şubat 2023 22:54

Kahramanmaraş'ta görevlendirilen Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ile Elbistan Cemevi Dernek Başkanı'nın arasında geçen diyalog 'depremzede Alevilere yardım yapılmıyor' iddialarını çürüttü. Cemevi Dernek Başkanı ile konuşmasına "Cemevinin başka sıkıntısı var mı?" diye başlayan Vali Aydoğdu'nun sözlerini "Siz bizim başımızın tacısınız" diyerek cevap verdiği görüldü. 

Türkiye​'nin yüreğini yakan Kahramanmaraş merkezli yıkıcı iki depremin ardından yaralar sarılmaya çalışıyor. Depremin ardından büyük yıkım yaşanan 10 ilde can kaybı 35 bini geçerken, arama kurtarma çalışmaları sürüyor. 

Türkiye'yi tek yürek haline getiren afetin ardından, provakatörler de boş durmuyor. Halkı galeyena sevk eden asılsız paylaşımlara her gün bir yenisi eklenirken, Alevi depremzedelere yardım gitmediği de iddia edildi.

Bölgede din, dil, ırk ayrımı yapılmadan zamana karşı yarış sürerken, asılsız iddialara cevap bir video ile ortaya çıktı.

"BİZİM BAŞIMIZIN TACISINIZ"

Depremin ardından Kahramanmaraş'ta görevlendirilen Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ile Elbistan Cemevi Dernek Başkanı arasında geçen konuşmaların kaydediliği videoda, Vali Aydoğdu'nun depremzede aleviler için Cemevi Başkanı'nın ihtiyaçlarını tek tek dinleyip, not aldığı görürlüyor. CemeviDernek Başkanı son gönderilen yardımların ardından temizlik malzemelerinin bittiğini iletiyor ve ısıtıcı istiyor.

"Cemevinin başka sıkıntısı var mı?" diye söze başlayan Vali Aydoğdu, Cemevi Dernek Başkanı ile konuşmasını "Siz bizim başımızın tacısınız" diyerek bitiriyor. 

 

 

Kaynak: Türkiye Gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...